Φτιάξε το δικό σου ισοτονικό ποτό!

Φτιάξε το δικό σου ισοτονικό ποτό!

Πολλοί λένε νεράκι… άλλοι ισοτονικό ποτό! Άλλοι υποστηρίζουν ότι το ισοτονικό τους κάνει να διψούν περισσότερο, αλλά είναι αναγκαίο επειδή περιέχει στοιχεία χρήσιμα για τον οργανισμό που τα χάνει με την εφίδρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης και πρέπει να αναπληρώνονται. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το σκέτο νερό δεν επαρκεί. Ποια είναι η αλήθεια; Μάλλον κάπου στη μέση και βασικά είναι θέμα επιλογής του καθενός.

Στις μέρες μας που μετράμε και το ευρώ, πολλοί είναι εκείνοι που αρκούνται στο νεράκι, κυρίως λόγω κόστους. Όμως υπάρχει μια λύση. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ισοτονικό ποτό, με ελάχιστο κόστος και να μην αρκείστε μόνο στο νεράκι του Θεού!

Η συνταγή είναι απλή:

Ζεσταίνουμε ένα λίτρο νερό και στη συνέχεια βάζουμε 1/5 του κουταλιού αλάτι, έξι έως 10 κουταλάκια του καφέ ζάχαρη και στύβουμε χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού, ανάλογα με την προτίμηση μας.

Βέβαια αν θέλεις άλλη γεύση, για παράδειγμα μήλο, θα πρέπει να ακολουθήσεις μια άλλη διαδικασία για να κάνεις χυμό το μύλο. Αυτό γίνεται πάλι με βράσιμο, χωριστά. Τα φρούτα που δεν στύβονται τα βράζουμε για να βγάλουν το ζουμί τους και αυτό χρησιμοποιούμε στη συνέχεια για γεύση στο ισοτονικό.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε το διάλυμα να κρυώσει. Το ισοτονικό ποτό μας είναι έτοιμο!

Έχετε υπόψη σας ότι κατά τη διάρκεια της προπόνησης με τον ιδρώτα δεν χάνουμε μόνο νερό αλλά και άλατα και υδατάνθρακες. Το μίγμα που προτείνουμε έχει και άλατα (αλάτι) και υδατάνθρακες (ζάχαρη), τόσο όσο χρειάζεται ο οργανισμός που αθλείται.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.