Φτάσε την προπόνηση σου στο μέγιστο!

Φτάσε την προπόνηση σου στο μέγιστο!

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Το κάθε πρόγραμμα προπόνησης έχει κάποια όρια που εξαντλούνται ή όχι από τον αθλούμενο. Επομένως εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς με ποιο τρόπο δουλεύουμε την προπόνηση μας!

Για να πετύχουμε λοιπόν το μέγιστο της προπόνησης μας θέλει απλά τρόπο και συνέπεια ακολουθώντας κάποια συγκεκριμένα βήματα:

1. Πάνε προοδευτικά
Για να φτάσουμε στο top θα πρέπει να πάμε σταδιακά. Αρχίζοντας από το ένα πρόγραμμα και ανεβαίνοντας στο επόμενο και μετά στο επόμενο μέχρι να ολοκληρώσουμε. Για να το καταφέρουμε εύκολα, εκτελούμε τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων και σετ χρησιμοποιώντας συνεχώς ίδιες επιβαρύνσεις. Και προσοχή μην προσπαθείτε να αποφύγετε την κούραση! Είτε με περισσότερο βάρος, είτε ολοκληρώνοντας περισσότερες επαναλήψεις, είτε μεταβάλλοντας τον ρυθμό εκτέλεσης της άσκησης. Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσετε οτι μπορείτε να εκτελέσετε άνετα την άσκηση και επομένως είστε έτοιμοι για το επόμενο στάδιο.

2. Περισσότερες επαναλήψεις
Για να το πετύχετε προσθέστε από μια σε κάθε σετ, με το ίδιο βάρος! Αν για παράδειγμα κάνετε 10 επαναλήψεις προσθέστε 11η και μετά από μια μέχρι να φτάσετε τις 15 και όχι περισσότερες.

3. Ακόμα ένα σετ
Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα φτάσετε να εκτελείτε τα τρία σετ άνετα. Προσθέστε ακόμα ένα σετ με το ίδιο βάρος και πλέον κάνετε τέσσερα. Φτάστε μέχρι τα πέντε και όχι παραπάνω!

4. Ψαλίδι στο διάλλειμα
Αν για παράδειγμα κάντε διαλλείματα μεταξύ των σετ 3 λεπτά, μειώστε τον χρόνο στα 2,5. Αυτό αυξάνει τη δυσκολία του προπονητικού προγράμματος, ενώ προκαλείτε το σώμα σας να ανακτήσει γρηγορότερα δυνάμεις.

5. Αλλάξτε τον ρυθμό
Είναι η πιο ασυνήθιστη μέθοδος εξέλιξης, αλλά λειτουργεί αποδοτικά στις προπονήσεις που αφορούν την συντήρηση του αποτελέσματος που αποκτήσατε. Χωρίς να θυσιάζετε οτιδήποτε από την φόρμα σας εκτελείτε τα προγράμματα που κάνατε και πριν, πιο εκρηκτικά. Δεν θα σημειωθεί κάποια απώλεια για χάρη της ταχύτητας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.