Πόσο hard θέλεις το γυμναστήριο σου;

Πόσο hard θέλεις το γυμναστήριο σου;

Τι είδους τύπος γυμναστηρίου είσαι; Η επιλογή του γυμναστηρίου δεν έχει να κάνει μόνο με την πρόσβαση ή το μέγεθος. Η επιλογή δείχνει ξεκάθαρα τι τύπος προπόνησης είσαι και τι ακριβώς ψάχνεις από την άθληση!

Πολλοί όταν επιλέγουν ένα γυμναστήριο κοιτούν αρχικά πόσο κοντά στο σπίτι τους είναι. Μετά κοιτούν την …αρχιτεκτονική του χώρου, τα χρώματα… τους φωτισμούς, αν έχει πλάσμα οθόνες τηλεόρασης… πράγματα συνήθως άχρηστα για τον πραγματικό λόγο που επιλέγει κάποιος ένα γυμναστήριο.

Άλλοι πάλι ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τα όργανα και αν είναι καθαρό, αδιαφορώντας για όλα τα άλλα.

Άλλοι θέλουν το γυμναστήριο να ταιριάζει με το είδος της προπόνησης, όπως για παράδειγμα οι crossfit – αδες ή εκείνοι που κάνουν γιόγκα!

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Το γυμναστήριο δεν είναι καφέ, είναι χώρος άσκησης και σε αυτό μόνο θα πρέπει να είναι κάποιος συγκεντρωμένος.

1. Καλοπερασάκιας: Ο άνθρωπος που θα περάσει μερικές ώρες στο γυμναστήριο, θα αθληθεί χαλαρά αλλά περισσότερο τον ενδιαφέρουν οι συζητήσεις με τους άλλους και το τι παίζουν οι τηλεοράσεις πάνω από τους διαδρόμους.

2. Αθλητής: Είναι εκείνοι που τους ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο να κάνουν προπόνηση, στα σωστά χρονικά όρια και σε normal ένταση. Συνήθως είναι πρώην αθλητές που συνεχίζουν για την καλή τους φυσική κατάσταση.

3. Φανατικός: Είναι άνθρωποι, πρώην αθλητές ή άλλοι που ανακάλυψαν εκ των υστέρων και έπεσαν με τα «μούτρα» που λέμε στην προπόνηση. Είναι άνθρωποι που θέλουν να μπορούν να πετάξουν κάτω τα βάρη χωρίς να σκεφτούν το …πάτωμα ή να τους κοιτάνε περίεργα οι άλλοι! Είναι εκείνοι που θέλουν hard γυμναστήρια, τα λεγόμενα «σιδεράδικα» κάποτε! Η μόνη τους απαίτηση είναι η καθαριότητα!

Οι αθλούμενοι της τρίτης κατηγορίας, μπορούν να κάνουν και απόσταση με το αυτοκίνητο προκειμένουν να προπονηθούν όπως θέλουν. Να προπονηθούν πραγματικά, με ένταση, είτε είναι crossfit, είτε μόνο βάρη. Θέλουν να κάνουν προπόνηση και αδιαφορούν για τον διάκοσμο.

Οι άνθρωποι της δεύτερης κατηγορίας, είναι οι χαλαροί. Οι κουρασμένοι από τους αθλητικούς χώρους και τον πρωταθλητισμό που απλά θέλουν ένα normal περιβάλλον να προπονηθούν για την καλή τους φυσική κατάσταση και μόνο.

Όσο για εκείνους της πρώτης κατηγορίας, έχουν συνδυάσει το γυμναστήριο με τις «in» καταστάσεις. Χαλαρώνουν με την κουβέντα και φυσικά τους ενδιαφέρει πολύ ο διάκοσμος και όχι η ουσία της προπόνησης. Απλά θέλουν να περάσουν καλά λίγη ώρα!

Σε κάθε περίπτωση είναι αυτό που λέμε περί …ορέξεως. Το γυμναστήριο γενικότερα είναι χώρος άθλησης και εκτόνωσης και σε κάθε περίπτωση την εκτόνωση την καταλαβαίνει ο καθένας όπως αυτός νομίζει!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ