Ο χαρακτήρας και όχι η εξωτερική σου εμφάνιση το κριτήριο επιλογής σκύλου!

Ο χαρακτήρας και όχι η εξωτερική σου εμφάνιση το κριτήριο επιλογής σκύλου!

Το σώμα σου και πόσο γυμνασμένο είναι δεν έχει να κάνει με την επιλογή της ράτσας του σκύλου που θέλεις να αποκτήσεις! Πολλοί κάνουν αυτό το λάθος λες και αγοράζουν κάποιο ρούχο που τους ταιριάζει ή όχι. Οι σκύλοι όμως δεν είναι ρούχο, είναι πλάσματα που έχουν νοημοσύνη και διαίσθηση για να καταλάβουν αν τους αγαπάς πραγματικά ή απλά τους έχεις για …διακοσμητικό!

Επομένως καλό θα είναι αν μπεις σε διαδικασία να επιλέξεις σκύλο να αφήσεις εκτός κριτηρίων επιλογής την εμφάνιση και πόσο και αν σου ταιριάζει ένα «άγριο» πιτμπουλ ή ένα παιχνιδιάρικο και πανέξυπνο κόκερ!

Για να επιλέξεις σκύλο θα πρέπει να ταιριάζει στον πραγματικό σου χαρακτήρα και όχι στην εξωτερική σου εμφάνιση. Επομένως μην κολλάς αν είσαι 185 με γυμνασμένο σώμα και σου ταιριάζει ένα τεριέ. Θυμήσου ότι με τον σκύλο επικοινωνείς, καθημερινά, όλο το 24ώρο και όλο τον χρόνο και δεν κάνετε δίδυμο για επίδειξη σε κάποια πασαρέλα για μερικές ώρες.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Βρετανία, ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Bath Spa, ανακάλυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία για την επιλογή της ράτσας του σκύλου. Σύμφωνα με την μελέτη, οι κάτοχοι σκύλων μικρού μεγέθους, εμφανίζουν έντονη εξωστρέφεια, είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, ενώ τείνουν να αγαπούν τις τέχνες και να παρακολουθούν τα πολιτιστικά δρώμενα.

Από την άλλη πλευρά, οι κάτοχοι μεγαλόσωμων φιλικών σκύλων όπως π.χ. τα λαμπραντόρ διαθέτουν ιδιαίτερα ευχάριστο χαρακτήρα. «Τείνουμε να επιλέγουμε σκύλους που μας «μοιάζουν», όπως ακριβώς επιλέγουμε έναν σύντροφο με παρόμοια ενδιαφέροντα» εξηγεί ο ερευνητής Λανς Γουόρκμαν. Συγκεκριμένα:

- Ανοιχτή προσωπικότητα και έντονη φαντασία διαθέτουν οι κάτοχοι μικρόσωμων σκύλων
- Ιδιαίτερα ευχάριστη προσωπικότητα φαίνεται να έχουν οι κάτοχοι μεγαλόσωμων φιλικών σκύλων
- Οι ιδιοκτήτες κυνηγόσκυλων και μικρόσωμων σκύλων εμφανίζονταν πιο ευχάριστοι συγκριτικά με τους υπόλοιπους.
- Οι κάτοχοι μικρόσωμων σκύλων έδειχναν να έχουν ιδιαίτερα ανοιχτή προσωπικότητα και έντονη φαντασία.
- Τα άτομα που εμφάνιζαν μεγαλύτερη συναισθηματική σταθερότητα, ήταν εκείνα που είχαν λαγωνικά, συμπεριλαμβανομένων μπιγκλ και αφγανικών λαγωνικών.

TIP Να θυμάσαι ότι ο σκύλος εκφράζει τον χαρακτήρα μας και αυτό βγαίνει στην εκπαίδευση του. Πολλοί παίρνουν πίτμπουλ και το εκπαιδεύουν να γίνεται άγριο… με αποτέλεσμα πολλές φορές να προκαλούνται ατυχήματα. Άλλοι ιδιοκτήτες πιτμπουλ κάνουν ακριβώς το αντίθετο και τα σκυλιά τους είναι φιλικά και επιτίθενται μόνο όταν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. Επομένως προσοχή στην εκπαίδευση του σκύλου σου, ότι ράτσα και να είναι.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα