Είσαι φίλαθλος ή οπαδός; Αυτό το καλοκαίρι απάντησε στο ερώτημα!

Είσαι φίλαθλος ή οπαδός; Αυτό το καλοκαίρι απάντησε στο ερώτημα!

Φίλαθλος ή οπαδός; Αυτό το ερώτημα μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά το καλοκαίρι είναι ίσως η εποχή να ψάξεις τον εαυτό σου αν είσαι οπαδός ή απλά ένας άνθρωπος που αγαπάει γενικά τον αθλητισμό και το θέαμα που προσφέρει …και όχι μόνο το ποδόσφαιρο και δη το ελληνικό πρωτάθλημα που είναι ένα από τα χειρότερα και πιο βρώμικα της Ευρώπης.

Το καλοκαίρι λοιπόν που δεν υπάρχει η αυτοαποκαλούμενη Super League (βαρύγδουπο όνομα για ένα εντελώς εξευτελισμένο πρωτάθλημα) είναι καιρός να διαπιστώσεις αν χάνεις άδικα τον καιρό σου παρακολουθώντας το χείριστο θέαμα που προσφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο της πάλε ποτέ Α΄ Εθνικής και να δοκιμάσεις να ανακαλύψεις άλλα αθλήματα που ίσως σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Πολλοί Έλληνες βλέπουν Moto Gp ή F1 και μάλιστα πρέπει να είναι πάρα πολλοί αφού ο OTETV ανανέωσε συμβόλαια με τις δύο διοργανώσεις. Άλλοι πάλι βλέπουν κολύμβηση ή ποδηλασία και άλλα πολλά αθλήματα.

Ένα απλό τεστ για να …τεστάρεις τον εαυτό σου είναι να προσπαθήσεις τους θερινούς μήνες να παρακολουθήσεις κάποιο από τα αθλήματα και ειδικά τις μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις. Τότε ίσως διαπιστώσεις ότι είναι χαμένος χρόνος να βλέπεις ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και να χαλάς τη …ζαχαρένια σου.

Πολλοί βέβαια λένε ότι είναι βλέπουν το ελληνικό πρωτάθλημα για να εκτονώνονται… Ε! Τότε είναι σίγουρα οπαδοί, που δεν μπορούν να κατανοήσουν τη μαγεία και την άμυλα του αθλητισμού, όσο επαγγελματικός και να είναι!

Αν λοιπόν είσαι οπαδός, σκέψου μόνο ότι τροφοδοτείς όλο αυτό το σαθρό σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τηλεθέαση και η τηλεθέαση φέρνει διαφημίσεις και οι διαφημίσεις χρήμα σε όσους συντελούν σε αυτό το άθλιο θέαμα.

Είναι σίγουρο ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός βασίζεται στο χρήμα, στα εισιτήρια και στη τηλεθέαση, ωστόσο θα πρέπει οι επαγγελματίες, όλων των αθλημάτων να προσφέρουν θέαμα δίκαιο που να ικανοποιεί εμάς τους θεατές. Σκέψου ότι ακόμα και στο Moto GP, άλλος είναι YAMAHA, άλλος HONDA, άλλος DUCATI, όμως λειτουργούν διαφορετικά σε μια ήττα ή νίκη της ομάδος τους. Ο λόγος είναι απλός, το θέαμα που βλέπουν είναι καθαρό και είναι όμορφο. Οι διοργανωτές σέβονται τα χρήματα που δίνει ο θεατής, είτε στη πίστα, είτε στη τηλεόραση.

Ψάξε λοιπόν τον εαυτό σου, αν είσαι φίλαθλος ή οπαδός. Κάνε το τεστ αυτό το καλοκαίρι και αν διαπιστώσεις ότι είσαι φίλαθλος, μη τους δίνεις τη χαρά να πατήσεις το κουπάκι της τηλεόρασης να τους δεις!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ