Η πρώτη αγάπη στο νέο σου κουτάβι

Η πρώτη αγάπη στο νέο σου κουτάβι

Σου έτυχε ένα κουτάβι! Είτε το είχαν οι φίλοι σου, επειδή γέννησε η σκύλα τους, είτε το βρήκες! Συμπαθητικό, παιχνιδιάρικο, ένας σκέτος πανέμορφος μουσούδος σαν ζωντανό λούτρινο παιχνίδι. Μόνο που το κουτάβι είναι μεν ζωντανό, αλλά δεν είναι λούτρινο. Είναι ένα μωρό που θέλει εκτός από αγάπη και φροντίδα. Τι κάνεις λοιπόν;

Πρώτο μέλημα, μετά από τα παιχνίδια είναι να του ετοιμάσεις τη γωνιά του. Πρόσεχε όμως, αν θέλεις να είναι στο μπαλκόνι, μέτρησε τα κάγκελα, αν περνάει από μέσα! Σίγουρα δεν θέλεις να το χάσεις από τη πρώτη μέρα!

Πάρε ένα παλιό κουβερτάκι, ένα κουπάκι με νερό και φτιάξε τη γωνιά του. Αν δεν έχει γάλα, αγόρασε και βάλτου να πιεί σε ένα κουπάκι. Μην κάθεσαι και το κοιτάς, είναι σίγουρο ότι το καημένο φοβάται δεν είναι ανάγκη εσύ ή η παρέα σου ή η οικογένεια να στέκεστε από πάνω του. Σίγουρα θα φοβηθεί και δεν θα πιεί το γάλα.

Μην του δώσεις στερεά τροφή! Ακόμα είναι μικρό!

Αφού εξοικειωθεί με τον χώρο του κάντου ένα μπάνιο! Με χλιαρό νερό, χαλαρά στο νιπτίρα, χωρίς σαμπουάν, μόνο με νερό και αμέσως μετά σκούπισε το με μια πετσέτα, την οποία μετά θα την έχεις ως πετσέτα σκύλου.

Σκέψου κάτι ακόμα, το κουτάβι δεν έχει μάθει ακόμα ότι δεν πρέπει να κάνει την ανάγκη στο σπίτι, επομένως να είσαι έτοιμος να καθαρίζεις. Αν το έχεις μέσα στο σπίτι, βρες τρόπο να το περιορίσεις για να μην αρχίσει τις βόλτες και τα κάνει τα πάντα χάλια. Αν είναι στο μπαλκόνι, άστο, απλά θα καθαρίσεις.

Να θυμάσαι ότι την επομένη πρέπει να το πας στον κτηνίατρο για τα εμβόλια και τα χάπια του και φυσικά για να βγάλει βιβλιάριο!

Και να θυμάσαι ακόμα ότι το κουτάβι δεν είναι λούτρινο, είναι μια ζωούλα που την ευθύνη της απέκτησες για όλη του τη ζωή!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.