Οι 6 απαιτήσεις που πρέπει να έχεις για τα αποδυτήρια

Οι 6 απαιτήσεις που πρέπει να έχεις για τα αποδυτήρια

Το γυμναστήριο που πηγαίνεις ή που θέλεις να πας, μπορεί να είναι τέλειο. Να έχει τέλεια μηχανήματα, ωραία ατμόσφαιρα και να σε βολεύει! Ωστόσο, υπάρχει ένα σημείο του, που είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να παίξει καθοριστικό κριτήριο στην απόφαση σου: Τα αποδυτήρια.

Αποδυτήρια δεν σημαίνει μόνο καθαριότητα, που φυσικά είναι πολύ σημαντική, αφού δεν θέλεις να αλλάζεις μέσα σε …πάρτι μικροβίων. Τα αποδυτήρια έχουν να κάνουν και με μια σειρά ευκολίες που πρέπει να διαθέτουν.

Είτε είναι κλασσικό γυμναστήριο, είτε γυμναστήριο crossfit, είτε όποιος άλλος χώρος άθλησης θα πρέπει να αποδυτήρια να διαθέτουν, εκτός από την αυτονόητη καθαριότητα και κάποιες βασικές ανέσεις:

1. Η καθαριότητα είναι πολύ σημαντική

Αν δεις βρόμικα αποδυτήρια φύγε μακριά, σημαίνει ότι δεν καθαρίζονται. Και βρόμικα αποδυτήρια δεν σημαίνει ότι υπάρχουν νερά ή κανένα πεταμένο χαρτί στο πάτωμα από κάποιον ασυνείδητο πελάτη. Κανένα γυμναστήριο δεν μπορεί να καθαρίζει ανά λεπτό τα αποδυτήρια, επειδή κάποιοι ασυνείδητοι βρομίζουν. Όμως η βρομιά που δείχνει ότι τα αποδυτήρια δεν καθαρίζονται καθημερινά, είναι εύκολα διακριτή. Αν διαπιστώσεις βρόμα στα πλακάκια και άλλα σημάδια χρόνιας βρομιάς φύγε μακριά. Αν δεις τρίχες, πολλές εννοείται στα ντουζ, πάει να πει ότι δεν καθαρίζονται. Σκέψου ότι οι μύκητες και τα μικρόβια καραδοκούν!

2. Ντουλάπια που κλειδώνουν

Αν είναι να πηγαίνεις γυμναστήριο και να σκέφτεσαι που θα αφήσεις το πορτοφόλι σου, τότε άστο! Αποδυτήρια που δεν έχουν ντουλάπια δεν είναι αποδυτήρια γυμναστηρίου. Μόνο τα αποδυτήρια ομάδων έχουν κρεμάστρες και ο λόγος είναι απλός, αφού εκεί προπονείται η ομάδα και τα ντουλάπια είναι συνήθως περιττά. Αντίθετα στα γυμναστήρια πηγαίνει πολύς κόσμος και όπως λέμε …κάθε καρυδιάς… καρύδι!

3. Αρκετοί πάγκοι

Σε μερικά αποδυτήρια οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων τσιγκουνεύονται τους πάγκος. Αν είναι λοιπόν να στριμώχνεσαι μαζί με άλλους 10 σε έναν στενό πάγκο, τότε δε λέει. Σκέψου το απλά: Ρούχα μπλέκονται, σάκοι το ίδιο, δεν έχει χώρο να καθίσεις για να βάλεις τα παπούτσια σου… Πράγματι δε λέει.

4. Σωστά ντουζ

Τα ντουζ είναι σημαντικά. Αν το νερό τρέχει όπως νάναι, αν δεν τρέχει, αν ανοίγεις τη βρύση και σου μένει στο χέρι, τότε πάλι δεν λέει. Θες να κάνεις ένα ντουζ σαν άνθρωπος και όχι να παλεύεις με το ντουζ.

5. Λοιπόν εξοπλισμός

Τα αποδυτήρια δεν είναι μόνο πάγκοι και ντουλάπια. Είναι και άλλα πράγματα, όπως χαρτί υγείας, χαρτί για τα χέρια, σωστά κρεμαστάρια, σαπούνι χεριών στο μπάνιο, μεγάλοι καθρέφτες και άλλες διευκολύνσεις.

6. Σωστός φωτισμός

Τα αποδυτήρια θα πρέπει να λούζονται στο φως και όχι αν φωτίζονται από μια και μοναδική λάμπα!

Σε γενικές γραμμές τα σωστά και καθαρά αποδυτήρια που προσφέρουν όσες περισσότερες διευκολύνσεις δείχνουν και την ευσυνειδησία του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου. Σκέψου ότι δεν είσαι αθλητής σε κάποια ομάδα, αλλά ένας αθλούμενος που πληρώνεις, όχι μόνο για την χρήση των οργάνων, αλλά και τις υπόλοιπες υποδομές του γυμναστηρίου, όπως είναι τα αποδυτήρια.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε ποιο είναι το πιο αγαπημένο μέρος για …σεξ!
Που σου αρέσει να κάνεις σεξ; Στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στο δάσος ή στη θάλασσα; Όπως και να έχει περί …ορέξεως … που λέει και ο λαός! Όμως ποιο είναι το μέρος που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια σ