Τα λαμπιόνια που δεν άναψαν

Τα λαμπιόνια που δεν άναψαν

Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι ίσως πιο υποφωτισμένα από ποτέ! Οι πόλεις στολισμένες υποτυπωδώς. Οι δήμαρχοι δεν …ανταγωνίζονται για το ψηλότερο και πιο ωραίο δένδρο και οι πολίτες, οι περισσότεροι από εμάς, λίγες μέρες μόνο πριν τα Χριστούγεννα αποφασίσαμε να μην φωταγωγήσουμε τα μπαλκόνια μας.

Η κούραση όλων μας από την παρατεταμένη κρίση, φαίνεται πλέον και στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Οικογένειες χωρίς χρήματα που μάχονται να επιβιώσουν. Άλλες που μάχονται για το πενιχρό μεροκάματο και όπως φαίνεται οι μοναδικοί που στολίζουν, είναι όσοι έχουν κάποια οικονομική ευχέρεια (ακόμα) και άλλοι που έχουν μικρά παιδιά!

Η διάθεση, ανύπαρκτη! Διακρίνεται άλλωστε εύκολα αν σηκώσεις το βλέμμα σου και δεις τις οικοδομές. Ελάχιστα μπαλκόνια είναι στολισμένα και η αντίθεση είναι εμφανής πλέον με πέντε ή έξι χρόνια πριν, όπου οι οικοδομές φεγγοβολούσαν από τα λαμπιόνια, τόσο που να μη χρειάζονται τα φώτα του δρόμου!

Κουράστηκες; Κουραστήκαμε; Η παρατεταμένη κρίση δείχνει τις συνέπειες της και στον στολισμό των Χριστουγέννων και είναι λογικό. Κάποιοι σκέφτονται ακόμα και το ρεύμα που καίνε τα λαμπιόνια και καλώς το σκέφτονται αν χρωστάνε στη ΔΕΗ εκατοντάδες ευρώ.

Αυτά ίσως θα είναι τα ποιο υποφωτισμένα Χριστούγεννα που έχουμε περάσει ποτέ. Μια εικόνα που όπως και πολλές άλλες εκφράζει την απογοήτευση και την αγανάκτηση του κόσμου.

Τα χρήματα πολύτιμα, για όσους ακόμα έχουν μερικά. Σκέφτονται το αύριο και κόβουν ακόμα και από τα λαμπιόνια των γιορτών.

Λύση δεν υπάρχει. Συμβουλές να τα αφήσεις όλα πίσω και να χαρείς, δεν υπάρχουν. Μόνο αναμονή για τη λύτρωση!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτό είναι το σημείο που αν το …αγγίξεις την «ανάβεις» τρελλά!
Απρόσμενες αποκαλύψεις έκανε μια έρευνα από την εταιρεία προφυλακτικών Skyn, σχετικά με το ποια σημεία στο σώμα τους, οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουν ότι τις “ανάβουν” περισσότερο στο σεξ, όταν ο σύντρ