Να γιατί η Θεσσαλονίκη έχει καλύτερο φαγητό από την Αθήνα!

Να γιατί η Θεσσαλονίκη έχει καλύτερο φαγητό από την Αθήνα!

Πολύς λόγος τις τελευταίες μέρες για το αν η Θεσσαλονίκη έχει καλύτερο φαγητό από την Αθήνα! Αφορμή η κατάταξη από τους New York Times, της συμπρωτεύουσας, ως την πόλη που έχει το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα κάτι που προκάλεσε την «αντίδραση» του Lifo.gr όπου σε άρθρο του υποστηρίζει ότι «Έχει η Θεσσαλονίκη καλύτερο φαΐ απ’ την Αθήνα; Ας γελάσω!». Έτσι λοιπόν το Activeman αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα και να εξηγήσει γιατί η Θεσσαλονίκη έχει καλύτερο φαγητό από την Αθήνα!

Στο άρθρο του Lifo.gr υποστηρίζεται ότι «το βαρύ πυροβολικό του φαγητού το έχει η Αθήνα» (πάτα εδώ να διαβάσεις το άρθρο) χωρίς βέβαια να προσκομίζει κάποια παραδείγματα ώστε να εξηγήσει τη διαπίστωση.

Εμείς λοιπόν στο Activeman το ψάξαμε και δίνουμε μια εξήγηση γιατί η Θεσσαλονίκη έχει καλύτερο φαγητό από την Αθήνα και που το τιμάνε δεόντως οι Αθηναίοι, όποτε την επισκέπτονται.

Η Θεσσαλονίκη από την ημέρα που χτίστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο, αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών και φυσικά οι πολιτισμοί έχουν και τις δικές τους γεύσεις. Στα 2.500 και πλέον χρόνια της ιστορίας της η πόλη ουδέποτε σταμάτησε να αποτελεί ζωντανό οργανισμό και να εμπλουτίζεται με γνώσεις.

Η Θεσσαλονίκη κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους. Υπήρξε η συμβασιλεύουσα του Βυζαντίου. Κατακτήθηκε από του Οθωμανούς μέχρι την απελευθέρωση της, αλλά πάντοτε, όπως και σήμερα η πρωτεύουσα της Μακεδονίας αποτελεί σταυροδρόμι των Βαλκανίων καθώς διαθέτει και το σημαντικότερο λιμάνι της Βαλκανικής.

Είναι επόμενο από τη Θεσσαλονίκη να έχουν περάσει πολλά εκατομμύρια κόσμου διαφόρων εθνικοτήτων και όπως είναι γνωστό ο κάθε άνθρωπος κουβαλάει και τη δική του κουλτούρα στο φαγητό.

Η Θεσσαλονίκη ακόμα, μετά την απελευθέρωση της από τον Ελληνικό Στρατό έγινε καταφύγιο πολλών προσφύγων ειδικά μετά την Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ήταν επόμενο το φαγητό στη Θεσσαλονίκη, στα τόσες χιλιάδες χρόνια, να εμπλουτιστεί με νέες γεύσεις και ιδέες , που οι Θεσσαλονικείς φρόντισαν να διατηρήσουν τα χρόνια. Ποντιακή κουζίνα, Μικρασιατική κουζίνα, Πολίτικη κουζίνα, μαζί με τις καλύτερες μαγειρικές της Μακεδονίας από τη Φλώρινα μέχρι τις Σέρρες συνθέτουν ένα μοναδικό γευστικό τοπίο!

Στην Αθήνα θεωρούν φαγητό τα Βλάχικα! Δηλαδή βάζουμε κάτω το κατσίκι και το τρώμε… Και στη Θεσσαλονίκη γίνεται αυτό, μόνο που πριν το …κατσίκι, υπάρχουν τα μεζεδάκια ή μπινελίκια, όπως τα λένε κάποιοι.

Στην Αθήνα όπως και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η κλασσική ελληνική κουζίνα. Ωστόσο τα μεζεδάκια, αλλά και διαφορετικά φαγητά που την εμπλουτίζουν θα τα βρεις στη Θεσσαλονίκη.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι η Θεσσαλονίκη καταγάγει από τους New York Times ως η ελληνική πόλη με το καλύτερο φαγητό . Όπως δεν είναι τυχαίο ότι οι επισκέπτες Αθηναίοι, επιστρέφουν στη πρωτεύουσα, όχι απλά με γεμάτα στομάχια, αλλά και με τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα