Το ποδόσφαιρο «αντιγράφει» τα μηχανοκίνητα!!! (Video)

Το ποδόσφαιρο «αντιγράφει» τα μηχανοκίνητα!!! (Video)

Εμείς στην Ελλάδα δεν βλέπουμε ποδόσφαιρο… νομίζουμε ότι βλέπουμε. Όμως στην FIFA ο νέος πρόεδρος της Τζιάνη Ινφαντίνο, σχεδιάζει την αναδιάρθρωση του αθλήματος, αντιγράφοντας στοιχεία οργάνωσης από άλλες ομοσπονδίες, άλλων αθλημάτων, όπως είναι η FIA και η FIM.

Όπως φαίνεται ο Τζιάνι Ινφαντίνο ξεκίνησε δυναμικά τη θητεία του στον προεδρικό θώκο της FIFA.

Με τα εγκαίνια του μουσείου του ποδοσφαίρου και τον φιλικό αγώνα με βετεράνους ποδοσφαιριστές έδειξε πως θέλει να αλλάξει την πορεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Ο Ελβετός παράγοντας φιλοδοξεί να δώσει λόγο στους ποδοσφαιριστές αναφορικά με τον τρόπο που θα αλλάζει το άθλημα.

«Είναι σημαντικό να συμμετέχουν οι ποδοσφαιριστές, γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές του αθλήματος. Πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία της λήψης αποφάσεων. Οφείλουμε να τους ακούμε, να ακούμε τη φωνή τους και την εμπειρία τους», δήλωσε ο Ινφαντίνο θέλοντας να εφαρμόσει το καθεστώς που υπάρχει ήδη σε FIA και FIM, όπου οι αθλητές μετέχουν στις αποφάσεις. Βέβαια αυτό συμβαίνει και σε άλλα αθλήματα παγκοσμίως.

Ο νέος ισχυρός άνδρας της FIFA έχει δηλώσει προεκλογικά πως επιθυμεί να συμμετέχουν στα Παγκόσμια Κύπελλα κι άλλες ομάδες, φτάνοντας τις 40 από τις 32 που είναι μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος εξήγησε τον λόγο που διεκδικεί την επέκταση των συμμετεχουσών εθνικών ομάδων: «Θα δώσουμε την ευκαιρία σε οκτώ ακόμη χώρες να συμμετέχουν στο Μουντιάλ, όμως πολύ περισσότερες χώρες θα ονειρεύονται την πρόκριση. Οι ομάδες θα παίζουν τα προκριματικά δυνατά και αυτό θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και στη δημοφιλία του σε ακόμη περισσότερες χώρες».

Η ιδέα του Ινφαντίνο πάντως έχει ήδη βρει αντιδράσεις. Η γερμανική ομοσπονδία εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή της, τονίζοντας πως μια τέτοια επέκταση θα προσέθετε ακόμη περισσότερη κούραση στους ποδοσφαιριστές.

ΠΗΓΗ: Euronews.com

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Κρίση μέσης ηλικίας: Όσα πρέπει να ξέρετε για... όταν έρθει η ώρα
Πολλοί άνδρες περνούν από μια φάση όπου εξετάζουν σκληρά τη ζωή που ζουν. Νομίζουν ότι θα μπορούσαν να είναι πιο ευτυχισμένοι, και αν θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή, αισθάνονται την επιθυμία να το