Αυτές είναι οι μοναδικές στιγμές του καλύτερου ύπνου

Αυτές είναι οι μοναδικές στιγμές του καλύτερου ύπνου

Έχεις σκεφτεί πότε κάνεις τον καλύτερο ύπνο; Έναν ύπνο που σε γεμίζει και σε κάνει να νιώθεις ξεκούραστος και …άλλος άνθρωπος. Το βέβαιο είναι ότι ο καλύτερος ύπνος έρχεται αναπάντεχα και όχι με πρόγραμμα. Αλλά ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές;

Το ένα λεπτό πριν σηκωθείς το πρωί

Χτυπάει το ξυπνητήρι το πρωί. Μισοανοίγεις τα μάτια, το κλείνεις και λες το αμίμητο: Ένα λεπτάκι ακόμα… Το λεπτάκι βέβαια, ποτέ δεν είναι λεπτάκι, αλλά πολλά περισσότερα λεπτά, αλλά εκείνος ο ύπνος, είναι …ας μην γελιόμαστε, το κάτι άλλο! Νιώθεις σα να έχεις ξεκουραστεί περισσότερο και από οκτώ ώρες ύπνου και ας τρέχεις μετά να προλάβεις τη δουλειά.

Λίγο πριν τον …ύπνο

Αράζεις στον καναπέ και βλέπεις τηλεόραση, διαβάζεις ή ακούς μουσική και ξαφνικά… χάνεσαι στη θαλπωρή του Μορφέα. Ξυπνάς κάποια στιγμή μετά από ώρα και …σέρνεσαι μέχρι το κρεβάτι να συνεχίσεις. Τότε είναι που πέφτεις στο κρεβάτι και συνεχίζεις τον ύπνο, πριν το κεφάλι σου ακουμπήσει στο μαξιλάρι! Ο ύπνος του καναπέ τελικά είναι άπαιχτος, γιατί έρχεται χωρίς να τον περιμένεις. Μάλιστα κάποιες φορές σε εκνευρίζει, πρόσκαιρα, όταν διαπιστώνεις ότι τελικά δεν είδες αυτό που έβλεπες στην τηλεόραση… Αλλά μη σκας, δεν θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, αλλιώς θα είχες βάλει …σπιρτόξυλα στα βλέφαρα, όπως τα καρτούν, για να μην κοιμηθείς!

Μετά τα μεσημεριανά τσίπουρα της Κυριακής

Έχεις …τσιμπίσει το τσιπουράκι σου, στο κυριακάτικο απομεσήμερο και την πέφτεις για λίγο να τεντωθείς στον καναπέ …και λίγο μετά, χάνεσαι στον κόσμο των ονείρων. Το κακό είναι ότι όταν ξυπνάς, αν και ξεκούραστος, θέλεις γλυκό!

Στην αγκαλιά της συντροφιάς

Αυτό συμβαίνει συνήθως τα βράδια όταν ξαπλωμένοι, ο ένας πάνω στον άλλον, στον καναπέ, βλέπεται ταινία ή κάποια σειρά στην τηλεόραση. Ο ύπνος εκείνος είναι ο καλύτερος γιατί συνήθως συνοδεύεται με χάδια!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε για τους μύθους των «απαγορευμένων» ασκήσεων!
Μην κάνεις αυτή την άσκηση είναι απαγορευμένη! Μην κάνεις την άλλη, είναι επίσης απαγορευμένη! Καμιά δεκαριά ασκήσεις «απαγορεύουν» οι γυμναστές των γυμναστηρίων.