«Έχεις γράμμα»… έχεις ψυχραιμία;

«Έχεις γράμμα»… έχεις ψυχραιμία;

Κάποτε όταν έπαιρνες την αλληλογραφία συνήθως χαιρόσουν! Σήμερα όμως σπάνια χαμογελάς όταν βλέπεις τα γράμματα που σου φέρνει ο ταχυδρόμος. Από τη μια τα γράμματα μειώθηκαν δραστικά με την επέκταση του internet και από την άλλη οι συντριπτική πλειοψηφία των φακέλων που φτάνουν στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού σου, δεν είναι γράμματα.

Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των γραμμάτων που φτάνει στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού σου είναι λογαριασμοί που πρέπει να πληρώσεις ή ενημέρωση από τις τράπεζες για το ποσό ή τις δόσεις που χρωστάς! Η εφορία έχει ξεφύγει και δεν στέλνει πλέον γράμματα… τα βάζει στο TAXIS ηλεκτρονικά!!!

Έτσι λοιπόν εκείνη η αίσθηση του «έχω γράμμα» έχει περάσει πλέον ανεπιστρεπτί εδώ και χρόνια. Ελάχιστα είναι πλέον τα «καλά γράμματα» που σου επιστρέφουν χρήματα ή σου δίνουν δελεαστικές και πραγματικές προσφορές από τις οποίες κερδίζεις χρήματα.

Οι λογαριασμοί ερχόταν βέβαια πάντα, αλλά κάποτε ήταν μοιρασμένοι ανάμεσα στα «καλά γράμματα» και τα ποσά που χρέωναν φαινόταν λογικά, αφού χρήματα υπήρχαν.

Πάντως δεν υπάρχει λόγος να κατσουφιάζεις μόλις βλέπεις τον ταχυδρόμο!

Κοίτα τους λογαριασμούς με χαμόγελο, αφού το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σου φτάνουν να τους πληρώσεις, επομένως το να σκας μόνο κακό κάνει στην υγεία σου. Ενημερώσου για το τι χρωστάς, μέτρα τα λεφτά σου και κάνε διακανονισμό στον διακανονισμό. Να είσαι βέβαιος ότι όλοι θα δεχτούν …και αν δεν δεχτούν, ας περιμένουν!

Μην κάνεις όμως δύο λάθη:

Το πρώτο είναι να μην ανοίξεις τους λογαριασμούς. Με το να τους αγνοείς δεν πάει να πει ότι θα εξαϋλωθούν και θα πάψουν να υπάρχουν.

To δεύτερο και πιο σημαντικό, είναι η ψυχική σου υγεία. Τόσα έχω, τόσα πληρώνω και ήρεμος προχωράς μπροστά αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με ψυχραιμία και χαμόγελο!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.