Μάθε σε ποια στάση βλέπεις τα πιο περίεργα σεξουαλικά όνειρα!

Μάθε σε ποια στάση βλέπεις τα πιο περίεργα σεξουαλικά όνειρα!

Γράφει ο Κλέαρχος Α. Σταματουλάκης,
Πτυχιούχος Ψυχολογίας, MSc(Cand) Counselling Psychology, The University of Sheffield, Life Coach, A.C.A.

 

Δεν είναι κακό, μην ντρέπεστε. Όλοι βλέπουμε σεξουαλικά όνειρα. Και όποιος λέει το αντίθετο ψεύδεται ασύστολα. Εδώ οι έρευνες στο λένε καθαρά, 93% των αντρών και 86% των γυναικών το παραδέχονται. Ε, καλά, το υπόλοιπο μπορεί απλά να ντρέπεται να το παραδεχτεί ή να μη το θυμάται.

Τώρα, το τι βλέπει ο καθένας είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Άντρες, γυναίκες, νέους, γέρους, τούμπανα και μπάζα. Οι συνδυασμοί ποικίλουν και δε μας αφορούν. Πάντως, ότι συνδυασμό και αν κάνετε, ότι είδους ονείρου και να έχετε (σεξουαλικό και μη) μην αγχώνεστε. Δε σημαίνει σώνει και καλά ότι θέλετε πραγματικά να το κάνετε. Μπορεί να είδατε κάτι όσο ήσασταν ξύπνιοι και αυτό να αναδημιουργήθηκε με περίεργο τρόπο στο μυαλό σας. Πάντως αν ένα όνειρο, ότι όνειρο, γίνει πιο μόνιμο και αυτό σας προκαλεί ενόχληση ή δυσφορία, απευθύνεται σε κάποιον σύμβουλο ψυχικής υγείας

Και μετά το κοινωνικό μήνυμα συνεχίζουμε. Οι ερευνητές του σεξ λοιπόν, αποφάσισαν να ψάξουν το θέμα λίγο παραπάνω για να βρουν τι προκαλεί αυτά τα όνειρα. Η πρώτη τους σκέψη ήταν η στάση στην οποία κοιμόμαστε. Ο τρόπος που κοιμόμαστε είναι συνδεδεμένος με το τι όνειρα βλέπουμε από… ε, βασικά από πάντα. Ο άνθρωπος προσπαθούσε να εξηγήσει τους εφιάλτες τους από τις βαρυστομαχιές (τότε δεν υπήρχε activeman για να τους πει τι να αποφύγουν) με διάφορα πλάσμα που καθόταν πάνω στο στήθος του και του ‘κλεβαν την ανάσα.

Oι ερευνητές εντόπισαν ότι το 71% των συμμετεχόντων κοιμάται σε συγκεκριμένη στάση- είτε στο πλάι, είτε μπρούμυτα, είτε ανάσκελα. Τώρα στο πλάι και να φτιαχτείς από μόνος σου, λίγο δύσκολο… στο ανάσκελο, επίσης… αρά μας μένει το μπρούμυτο. Όταν κοιμόμαστε στη συγκεκριμένη στάση έχουμε περισσότερες πιθανότητες να δούμε όνειρα που σχετίζονται με σεξ και γυμνό, δέσιμο, ότι μας έχουν κλειδώσει κάπου ακόμα και ότι μας έχουν απαγάγει UFO. Άσχετο με τα άλλα, αλλά τι να σας πω. Οι έρευνες το λένε.

Φυσικά και η εξήγηση είναι απλή και πολύ σωστά τη μαντέψατε. Μπρούμυτα λοιπόν, πιέζονται τα γεννητικά όργανα και αν υπάρξει και μια ελάχιστη τριβή με το στρώμα… ε, δε θέλει πολύ. Περνάει όλο αυτό μέσα στο όνειρο και ορίστε τα sex dreams. Ή εξαιτίας της πίεσης στο στήθος που προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή, βλέπουμε τα bdsm ή τα κλειστοφοβικά όνειρα. Όταν κοιμόμαστε, σε διάφορα στάδια του ύπνου, ήμαστε πολύ ευεπηρέαστοι στις αλλαγές του περιβάλλοντος μας από κάτι μικρό και ασήμαντο (βλέπε τον πίνακα του Dali, «Όνειρο που προκαλείτε από το πέταγμα μιας μέλισσας γύρω από ένα ρόδι ένα δευτερόλεπτο πριν το ξύπνημα») μέχρι κάτι πιο έντονο, όπως οι σεξουαλικές μας ορέξεις.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Με την …υπογραφή του Ρόσι η εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος (Video)
Παραμονή της εκκίνησης του νέου πρωταθλήματος ο Vale, που έγινε πλέον 39 χρόνων, αποφάσισε να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια στη Yamaha και να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα