Να γιατί οι Θεσσαλονικείς λένε: «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει»

 Να γιατί οι Θεσσαλονικείς λένε: «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει»

Δεν βγήκε καθόλου τυχαία η έκφραση «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»! Η Χαλκιδική απέχει λίγο από τη Θεσσαλονίκη φαινομενικά, δυστυχώς όμως η κίνηση και τα προβλήματα των οδικών δρόμων, κάνουν την εξόρμηση στη Χαλκιδική να φαίνεται ολόκληρο ταξίδι.

Αυτό όμως δεν πτοεί τους Θεσσαλονικείς να την επισκεφτούν. Η Χαλκιδική για την Βόρεια Ελλάδα είναι top προορισμός. Φυσικά, η Χαλκιδική προσελκύει τουρίστες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα κατέλαβε την τρίτη θέση παγκοσμίως στις «Γαλάζιες Σημαίες».

Συνολικά, βραβεύτηκαν 430 ακτές και 9 μαρίνες της Ελλάδας!
Ηγέτης στην απονομή των γαλάζιων σημαιών, φυσικά η Χαλκιδική με 52 παραλίες!
Η επιλογή του που θα πας στην Χαλκιδική συνδέεται άμεσα με την ηλικία που έχεις και τα γούστα σου . Εάν επιθυμείς έντονη νυχτερινή ζωή, Μπιτς μπαρ να βαράνε αλύπητα μέχρι το βράδυ σου συνιστώ το πρώτο πόδι από Καλλιθέα μέχρι ακτή παλιουριού. Διάλεξε ένα μέρος, π.χ. Καλλιθέα, Χανιώτη , μεσοχώρι και θα περάσεις ονειρεμένα!

Το φαγητό στη Χαλκιδική είναι εξίσου υπέροχο, πολλά μικρά ταβερνάκια και μεγάλα εστιατόρια με πολλούς τοπικούς μεζέδες και φρέσκο ψάρι . Για το μπάνιο έχεις πάρα πολλές επιλογές , μπορείς να επισκεφτείς ένα από τα πολλά Μπιτς μπορ .

Η Ελλάδα διατηρείται στην 3η θέση παγκοσμίως -αριθμό-ρεκόρ- όσον αφορά στις βραβευμένες ακτές, ανάμεσα σε 50 χώρες.
Οι σμαραγδένιες παραλίες, τα πυκνά πευκοδάση, ονειρεμένα ξενοδοχεία, μικροί οικισμοί στη θάλασσα με ψαροταβέρνες και καφέ, beach bar και παραδοσιακά χωριά θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό από την ομορφιά τους.

ΠΗΓΗ: Salonicanews.com

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.