Τι μπορεί να σημαίνει για σένα η κατοχή ενός όπλου;

Τι μπορεί να σημαίνει για σένα η κατοχή ενός όπλου;

Η σκοποβολή, είναι σπορ, όμως δυστυχώς κάποιοι βλέπουν την κατοχή όπλου με… άλλο μάτι. Αν ρωτήσεις κάποιον που έχει όπλο και δεν είναι αστυνομικός, αλλά ούτε μέλος του υποκόσμου, θα σου πει ότι το έχει για ασφάλεια… Είναι δυστυχώς η μόνιμη δικαιολογία όσων έχουν όπλο.

Μια τέτοια δικαιολογία χρησιμοποιούν και τα μέλη της πανίσχυρης Ένωσης Όπλων των ΗΠΑ και έτσι ο λαός αυτός είναι ο μοναδικός που κατέχει περισσότερα από τα μισά όπλα του πλανήτη.Οι τραγωδίες στη χώρα αυτή διαδέχονται η μια την άλλη, με τελευταία αυτή του Ορλάντο, αλλά οι Αμερικάνοι δεν βάζουν μυαλό. Και πώς να βάλουν άλλωστε, όταν ακούνε την πανίσχυρη Ένωση Όπλων που τα μέλη της (κατασκευαστές) καρπώνονται δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις.

Όμως αν πας στην ελληνική επαρχία, θα συναντήσεις και εκεί όπλα. Κυνηγετικά τα λένε, αλλά και πάλι όπλα είναι. Ακόμα και στις πόλεις, πολλοί Έλληνες βρίσκουν τον τρόπο να αγοράσουν ένα πιστόλι… έτσι για προστασία, λένε!
Και στη χώρα μας δεν έχουν λείψει οι τραγωδίες, με πρόσφατη αυτή του 14χρονου φονιά του συνομίλικου του. Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σοκάρουν, όπως η καταγγελία της δασκάλας για τα σκάγια που αποδεικνύει ότι ι μέσα σε όλα υπάρχει ένα όπλο και ένα οξύθυμο παιδί που κατέληξε να σκοτώσει με μαχαίρι, τον συνομήλικο του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Τι σημαίνει όμως η κατοχή ενός όπλου;

Ασφάλεια, λένε, όσοι έχουν και δεν είναι αστυνομικοί ή μέλη των σωμάτων ασφαλείας της χώρας. Ασφάλεια λένε οι αδαείς, που δυστυχώς οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν το όπλο που έχουν στη κατοχή τους.

Η ασφάλεια είναι η εύκολη δικαιολογία για την κατοχή, από ανθρώπους που συνήθως δεν γνωρίζουν πώς να πυροβολήσουν. Άνθρωποι που θυμούνται τη μια και μοναδική βολή στον στρατό και θεωρούν ότι είναι ένα χάρισμα που τους συνοδεύει για μια ζωή.

Το χάρισμα όμως θέλει και συνεχή εκπαίδευση κάτι που δεν κάνουν όσοι πολίτες κατέχουν όπλα και είτε το θέλουμε, είτε όχι, είναι πολλά τα όπλα που κυκλοφορούν παράνομα στην Ελλάδα. Όπλα μέσα σε σπίτια, σε οικογένειες με παιδιά που βλέπουν τον πατέρα να το καθαρίζει με περηφάνια και μετά να το βάζει ξανά στο συρτάρι.
Στις ΗΠΑ η αγορά ενός όπλου είναι ελεύθερη, αλλά ελεγχόμενη. Στην Ελλάδα και γενικά στην Ε.Ε. είναι απαγορευμένη και ανεξέλεγκτη για όσους παρανομούν. Όταν λοιπόν στις ΗΠΑ συμβαίνουν τέτοια περιστατικά τι άλλο μπορεί αν συμβεί σε μια χώρα όπου όπλα κυκλοφορούν σε χέρια ανθρώπων χωρίς έλεγχο; Και φυσικά διαχωρίζουμε τα μέλη των σκοπευτικών συλλόγων και τους επαγγελματίες της ασφάλειας!

Πράγματι το όπλο μπορεί να δίνει μια αίσθηση δύναμης, ανδρισμού, όμως μπορεί να γίνει εύκολα θανατηφόρα παγίδα, είτε για τον ίδιο τον κάτοχο, είτε για το παιδί του!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...