Αυτές είναι οι ταινίες με σκύλους που μας συγκίνησαν (Video)

Αυτές είναι οι ταινίες με σκύλους που μας συγκίνησαν (Video)

Αν έκλαψες σε μια από αυτές τις ταινίες, δεν είναι ντροπή να το παραδεχτείς. Αν γέλασες είναι κάτι το δεδομένο. Πράγματι οι ταινίες με πρωταγωνιστές τα συμπαθή τετράποδα, τους σκύλους, μας έχουν κάνει να γελάσουμε, αλλά και να συγκινηθούμε.

Ειδικά εκείνη που περιέγραφε την πραγματική ιστορία του Χάτσικο, αλλά του Μάρλει που ενώ γελούσες με την καρδιά σου σε όλη τη διάρκεια της ταινίας… ξαφνικά ξεσπάς σε κλάματα, όταν πέφτουν οι τίτλοι τέλους!

Η έκφραση ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, δεν βγήκε τυχαία. Ένα γούνινο πανέξυπνο τετράποδο που καταλαβαίνει και βρίσκεται πάντα δίπλα σου, ενώ σίγουρα δε σε κάνει ποτέ να βαριέσαι και σου χαρίζει απλόχερα την αγάπη του.

Ο ξένος κινηματογράφος αποθέωσε αύτη την σχέση αγάπης των ανθρώπων με τα σκυλιά, χαρίζοντας πολλές υπέροχες στιγμές και πολλά συναισθήματα, τα οποία είναι ανάμεικτα.

Όλοι έχουμε ταινίες με σκυλιά που μας έκαναν να στεναχωρηθούμε, να κλάψουμε αλλά και να σκεφτούμε.

Θυμήσου τις τέσσερις καλύτερες ταινίες με πρωταγωνιστές σκύλους. Ταινίες που μας έκαναν να γελάσουμε αλλά και να συγκινηθούμε:

1. Hatchiko

Η ταινία προβλήθηκε το 2009 και αναφέρεται σε καθηγητή κολεγίου που βρίσκει εγκαταλειμμένο ένα πανέμορφο, αδέσποτο σκυλάκι, σπάνιας ράτσας, σε έναν σταθμό τρένου.

Χωρίς δεύτερη σκέψη το παίρνει σπίτι του με την πρόθεση να βρει το αφεντικό του και να το επιστρέψει. ο Hatchiko συνοδεύει το αφεντικό του στο τρένο και κάθε απόγευμα βρίσκεται στην ίδια θέση όπου τον περιμένει να επιστρέψει.

Ο ισχυρός δεσμός δεν σταματάει ακόμα και όταν μια μέρα το αφεντικό του δεν επέστρεψε ποτέ ξανά. Δείχνοντας την αφοσίωση του για τα επόμενα εννέα χρόνια, ο Hatchiko πήγαινε κάθε μέρα στο ίδιο σημείο.

2. Eight Below

Πριν από δέκα ολόκληρα χρόνια βγήκε η ταινία στους κινηματογράφους. Ο Jerry Shepherd είναι οδηγός στην Αμερικάνικη Επιστημονική Ερευνητική Βάση στην Ανταρκτική. Ο Jerry έχει αναπτύξει μια δυνατή σχέση με τα 8 huskies που εκπαίδευσε για να κινούν τα έλκηθρα.

Ο Jerry ξεκινά μια προσπάθεια διάσωσης των αγαπημένων του φίλων αλλά κανείς δε φαίνεται να ενδιαφέρεται αρκετά για τη μοίρα των σκυλιών. Εντωμεταξύ οι μέρες περνάνε και τα huskies προσπαθούν να επιβιώσουν επιστρατεύοντας ό,τι καλύτερο έχουν, το ένστικτο τους.

3. Marley & Me

Μια ταινία με έντονη την δόση του χιούμορ, που δείχνει τις δυσκολίες που πολλές φορές αντιμετωπίζει κάποιος ιδιοκτήτης σκυλού, αν είναι εργαζόμενος με παιδιά .Οι δημοσιογράφοι Τζον και Τζένιφερ Γκρόγκαν είναι ένα νιόπαντροι. Η Τζένιφερ ανυπομονεί να αποκτήσει παιδιά, Τζον όμως δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Προκειμένου να κατευνάσει την έντονη επιθυμία της γυναίκας του, αποφασίζει να της φέρει στο σπίτι ένα σκύλο, τον Μάρλεϊ, που θα φέρει τα πάνω κάτω όχι μόνο στα έπιπλα του σπιτιού, αλλά και στην ίδια τη ζωή τους!

4. Tέρνερ & Χουτς

Παλιά αλλά διαχρονική είναι η ταινία Turner and Hooch, που προβλήθηκε το 1989. Για να εξιχνιάσει το μυστήριο και να βρει το δράστη μιας δολοφονίας, ένας αστυνομικός αναγκάζεται να «υιοθετήσει» το σκύλο που ανήκε στο θύμα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...