6 τρόποι σκέψης που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο!

6 τρόποι σκέψης που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο!

Για μερικούς θεωρείται άπιαστη, άλλοι θεωρούν χρέος τους να τη βρουν κι έχουν επιδοθεί στο κυνήγι της, άλλοι είναι υποστηρικτές της άποψης ότι τη βιώνουμε μόνο στιγμιαία, άλλοι πιστεύουν ότι δεν είναι πραγματική, ενώ άλλοι ότι είναι θέμα επιλογής. 

Ήρθε η ωρα να μιλήσουμε ρ ε α λ ι σ τ ι κ ά για το τι σημαίνει ευτυχία και πως μπορείς να την κατακτήσεις.

Μια ομάδα ακαδημαϊκών συγκέντρωσε 6 τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να φτάσεις πιο κοντά σε αυτή. ΌΧΙ, δεν πρόκειται για συμβουλές τύπου "ζήσε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία", αλλά πράγματα που όντως γίνονται και όντως λειτουργούν.

Δες εδώ 9 κινήσεις που μπορείς να κάνεις σήμερα κιόλας για να αισθανθείς πιο ευτυχισμένo

1. Μην είσαι τόσο, μα τόσο αισιόδοξος

Η αισιοδοξία είναι ανεκτίμητη αρετή. Πάντα όμως χρειάζεται, να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου και το ενδεχόμενο της αποτυχίας.
Με το να βλέπεις που και που το ποτήρι μισοάδειο και να προετοιμασμένη ακόμα και για το worst case scenario, προστατεύεις τον εαυτό σου από πιθανές απογοητεύσεις. Άσε που σε περίπτωση που όλα πάνε όπως τα ήθελες, θα νιώσεις ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

2. Σταμάτα να διαμαρτύρεσαι για το πόσο δεν αντέχεις κάποιους ανθρώπους

Αποδέξου πως δεν γίνεται να συμπαθούμε και να ταιριάζουμε με όλους (αυτό ισχύει και αντίστροφα). Γι' αυτό, μάθε να βρίσκεις και να εστιάζεις στα καλά χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου, στις πλευρές που εκτιμάς ή που μπορούν να σε κάνουν καλύτερη ή που απλώς αντέχεις. Αν συνειδητοποιήσεις πως δεν βρίσκεις πολλές, τότε απλώς απομακρύνσου.

3. Να αυτοσαρκάζεσαι

Γκρινιάζεις για όσα δεν σου αρέσουν πάνω σου ή -ακόμα χειρότερα- βλέπεις περισσότερα μειονεκτήματα απ' όσα όντως έχεις. Όλοι το κάνουμε. Βγαίνει κάτι καλό από αυτό; Όχι. Αν όμως προσπαθήσεις να αυτοσαρκαστείς με τις αδυναμίες σου, σταδιακά, θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Άλλωστε μη ξεχνάς πως εσύ είσαι η πηγή της ευτυχία σου.

4. Μην προσπαθείς με νύχια και με δόντια να αισθανθείς ευτυχισμένος

Με άλλα λόγια μη το κυνηγάς. Φρόντισε να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και να έχεις δίπλα σου άτομα που όντως θέλεις να έχεις δίπλα σου. Γενικά, μην το σκέφτεσαι πολύ. Και τότε θα δεις που θα έρθει από μόνη της.

5. Πέτα το κινητό σου

Εντάξει όχι εντελώς, αλλά προσπάθησε να ζήσεις χωρίς αυτό για μία ώρα, μισή μέρα, για ένα σαββατοκύριακο ή για όσο εσύ αντέχεις. Θα εκπλαγείς από το πόσο ανακουφισμένος και ήρεμος θα νιώσεις.

6. Μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως πρέπει να είσαι κανονικός

Μα ποιος ορίζει τι είναι κανονικό και τι όχι; Να ζεις σύμφωνα με την φύση σου, τις διαθέσεις σου, τις τάσεις σου, τα θέλω σου. Και όχι όπως οι άλλοι, μόνο και μόνο για να είσαι αρεστή σε εκείνους. Κάθε άνθρωπος είναι μία μοναδική συνύφανση ιδεών και επιθυμιών και σε αυτό ακριβώς βρίσκεται η ομορφιά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτό είναι το σημείο που αν το …αγγίξεις την «ανάβεις» τρελλά!
Απρόσμενες αποκαλύψεις έκανε μια έρευνα από την εταιρεία προφυλακτικών Skyn, σχετικά με το ποια σημεία στο σώμα τους, οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουν ότι τις “ανάβουν” περισσότερο στο σεξ, όταν ο σύντρ