4 πράγματα που κάνουν τους ποδοσφαιριστές έξυπνους!

4 πράγματα που κάνουν τους  ποδοσφαιριστές έξυπνους!

Στη …σφαίρα του αθλητισμού οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν και πολύ καλή φήμη σχετικά με τις …νοητικές τους ικανότητες. Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που τους θεωρούν «ανεγκέφαλους» τύπους που απλά τρέχουν και κλωτσάνε μια μπάλα, είναι όμως έτσι;

Τον μύθο αυτόν έρχεται να καταρρίψει μία μελέτη από το University College London και αναφέρεται ειδικά στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο αναφέροντας ότι έχουν εξαιρετική ευφυΐα.

Η μελέτη συντάχθηκε από τον νευροεπιστήμονα, Βίνσεντ Γουόλς και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Current Biology».

Ο επιστήμονας υποστηρίζει ότι να παίζεις ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο απαιτεί την πιο σκληρή, σύνθετη και απαιτητική εγκεφαλική εργασία που μπορεί να φέρει σε πέρας ο ανθρώπινος εγκέφαλος.

Δες λοιπόν ποια είναι τα τέσσερα πράγματα που κάνουν τους ποδοσφαιριστές έξυπνούς:

1. Μνήμη …ξυράφι

Eχουν καλή μνήμη για να εκπαιδεύονται καταρχήν στις ατομικές τους ικανότητες και παράλληλα να μαθαίνουν και να απομνημονεύουν την τακτική.

2. Επεξεργάζονται γρήγορα τα στοιχεία μέσα στον αγώνα

Επεξεργάζονται και να συνδυάζουν αυτές τις ικανότητες και γνώσεις για να παίρνουν συνεχώς αποφάσεις την ώρα του ματς μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

3. Η ταυτόχρονη σκέψη

Σκέφτονται ταυτόχρονα πως θα αμυνθούν, πώς θα επιτεθούν, πως θα πασάρουν και θα σουτάρουν αλλά και πώς θα αποφύγουν μαρκαρίσματα και τραυματισμούς.

4. Ο αυτοέλεγχος

Έχουν αυτοέλεγχο για να συγκρατούν τα νεύρα και την διαύγεια τους και για να κάνουν έξυπνη διαχείριση των δυνάμεων τους ώστε να μπορούν να μην κουράζονται γρήγορα και δεν αποδίδουν στην συνέχεια καλά.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...