Η «παθιασμένη» σχέση του άντρα με το ρολόι του!

Η «παθιασμένη» σχέση του άντρα με το ρολόι του!

Το ρολόι δίνει στυλ σε έναν άνδρα, με χρονογράφους ή χωρίς, με μεταλλικό μπρασελέ ή δερμάτινο λουράκι, το ρολόι χειρός είναι ο καλύτερος φίλος του σύγχρονου άντρα που ξέρει τι θέλει και τη σωστή στιγμή για να το αποκτήσει.

Αν και ο γενικός κανόνας θέλει το ρολόι να φοριέται στο μη-κυρίαρχο χέρι (αν κάποιος δηλαδή είναι αριστερόχειρας το φοράει στο δεξί) έχει επικρατήσει η τάση, το αντρικό ρολόι να φοριέται στο αριστερό χέρι.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η σωστή επιλογή ρολογιού ξεχωρίζει τους άντρες από τα αγόρια. Σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους άπειρα αξεσουάρ για να «δομήσουν» την εικόνα τους, οι άντρες κινούνται σε στενότερο πλαίσιο. Έτσι, το ρολόι συνιστά το βασικό αξεσουάρ του άντρα, το οποίο -όπως κάθε αξεσουάρ- αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα του κατόχου του, το πως βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του, το πως θέλει οι άλλοι να τον βλέπουν, το πως αντιμετωπίζει τον κόσμο και -γιατί όχι;- το άλλο φύλο.

Ένας άλλος βασικός κανόνας είναι το πόσο σφιχτό πρέπει να είναι το μπρασελέ ενός ρολογιού στο χέρι. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μετακινείται πάνω κάτω στον πήχη και το καντράν του να γυρίζει γύρω από τον καρπό, ωστόσο δεν θα πρέπει να αφήνει και το αποτύπωμά του όταν ο κάτοχός του το βγάζει.

Καθώς ένα καλό ρολόι αποτελεί επένδυση, κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να σκεφτεί τι αναζητά σε ένα ρολόι και να προσπαθήσει να σκεφτεί κατά πόσο θα μπορούσε να το συνδυάσει εύκολα με την υπάρχουσα γκαρνταρόμπα του.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...