Πως αντιμετωπίζεις την επιστροφή στο πατρικό στο χωριό!

Πως αντιμετωπίζεις την επιστροφή στο πατρικό στο χωριό!

Μένεις στη πόλη, δουλεύεις ή σπουδάζεις και κάποια στιγμή το καλοκαίρι γυρνάς στο χωριό σου για να μείνεις λίγο καιρό με τους γονείς σου. Βέβαια υπάρχει και η άλλη περίπτωση, να επιστρέψεις μόνιμα στο πατρικό στο χωρίο, λόγο της κρίσης. Πώς θα αντιμετωπίσεις τη νέα κατάσταση και πως θέλεις να σε αντιμετωπίζουν οι γονείς σου;

Όποτε γυρίζουμε στους γονείς μας, σε ότι ηλικία και ότι και αν έχουμε καταφέρει στη ζωή μας είμαστε πάντα τα παιδιά, οπότε μην εκπλαγείς αν έχεις την ανάλογη αντιμετώπιση, αν και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το καταλάβεις.

Μπορεί να νιώθεις μια γενική δυσφορία ή εκνευρισμό, αλλά δεν θα το αποδώσεις στο γεγονός ότι είσαι το παιδί που μένει με τους γονείς του. Επομένως θα ξυπνήσεις το πρωί να πας μαζί με τον πατέρα σου στο χωράφι για τις δουλειές της ημέρας.

Πως αντιμετωπίζεις όμως μια τέτοια κατάσταση που γίνεται κυρίως από ανάγκη;

Βέβαια, γι όποιο λόγο αν πας στους γονείς σου, απλά και μόνο για να τους δεις, θα είναι ακριβώς η ίδια αντιμετώπιση, θα σε βλέπουν σαν παιδί.

Πως το αντιμετωπίσεις; Η απάντηση είναι απλή: Βάζεις όρια και ας θυμόσουν.

Με δυο λόγια δεν είναι δυνατόν να πηγαίνει στο χωράφι ο ηλικιωμένος πατέρας σου και εσύ να κοιμάσαι μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Επομένως θα πρέπει να τον βοηθήσεις –ακόμα και να σου αρνηθεί- αλλά μετά τη δουλειά μπαίνει το όριο. Η ζωή σου είναι δική σου και εσύ την έχεις διαμορφώσει.

Χωρίς εντάσεις, δώσε στους γονείς σου να καταλάβουν ότι έχεις πλέον μεγαλώσει!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...