Μάθε πόσα κερδίζει την ώρα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Μάθε πόσα κερδίζει την ώρα ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Πόσα μπορεί να κερδίζει την ώρα ένας άνθρωπος σαν τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ; Όλοι γνωρίζουμε ότι η έμπνευση του για τη δημιουργία του πρώτου και πιο δημοφιλούς social media του αποφέρει τεράστια κέρδη, όμως πόσο είναι στο περίπου το ποσό που κερδίζει ανά ώρα εργασίας ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ χθες το βράδυ κοιμήθηκε με $3.4 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα στον τραπεζικό του λογαριασμό, ένα ποσό που κέρδισε σε λιγότερο από μία ώρα μετά την ανακοίνωση των εσόδων του Facebook για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2016. Ποιος ξύπνησε καλύτερα σήμερα;

Τα έσοδα του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 63% μέσα σε έναν χρόνο και έφτασαν τα 6,24 δισ. δολάρια (5,6 δισ. ευρώ).

Με 1,71 δισεκατομμύρια ανθρώπους να είναι χρήστες στο Facebook μηνιαίως (μια αύξηση της τάξεως του 15%) το κοινωνικό δίκτυο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ βρυχάται καθώς η μετοχή του έφτασε σε ιστορικό υψηλό από το 2012 και έκλεισε με τιμή αυξημένη κατά 5,4% στα 130,01 δολάρια.

Από τα συνολικά έσοδα του Facebook το 84% προέρχεται από διαφημίσεις σε smartphone και tablets επιβεβαιώνοντας την τάση στις συνήθειες των χρηστών που όλοι υπέθεταν.

Μέσα σε 12 μήνες 301 επιπλέον εκατομμύρια χρήστες προστέθηκαν στη “σφαίρα επιρροής” του δικτύου ενώ ο μεγιστάνας των ψηφιακών καιρών επιβεβαίωσε διψήφια ποσοστά αύξησης του χρόνου χρήσης όλων των εφαρμογών του δικτύου Facebook (βλ. Facebook app, Instagram και Messenger).

ΠΗΓΗ: CNN Greece

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...