Το δάκρυ του χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια

Το δάκρυ του χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά ούτε και η τελευταία που Έλληνας Ολυμπιονίκης δακρύζει στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, βλέποντας όχι μόνο την γαλανόλευκη να κυματίζει πρώτη στον ιστό, αλλά και τη δικαίωση των κόπων του.

Έτσι και ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, που δάκρυσε κατά τη διάρκεια της απονομής του χρυσού μεταλλείου στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς αγώνες στην μακρινή Βραζιλία, μια αντίδραση φυσιολογική και αναμενόμενη, αφού εκτός από την ύψιστη τιμή να υψώνεις την Ελληνική σημαία σε μια Ολυμπιάδα, έρχονται στο νου και όλες οι αντιξοότητες που βιώνει κάθε Έλληνας αθλητής τέτοιου επιπέδου, αντιξοότητες που βγαίνουν στη δημοσιότητα εκ των υστέρων, όπως για παράδειγμα της επίσης χρυσής Ολυμπιονίκη Άννα Κοράκακη!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έκανε αυτό που υποσχέθηκε, χάρισε στην Ελλάδα ένα ακόμα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο, το πρώτο για την γυμναστική της χώρας μας, μετά από 12 χρόνια, μετά τη χρυσή εποχή του Μελισσανίδη και του Ταμπάκου!

Ο Ελληνας πρωταθλητής με εξαιρετική προσπάθεια και σχεδόν τέλεια έξοδο βαθμολογήθηκε με 16.000 κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των κρίκων και δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του.

Για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς του Ρίο αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα και το δεύτερο χρυσό μετά από αυτό της Αννας Κορακάκη.

Ο 26χρονος γυμναστής πέτυχε άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα, που μόνο ο Ταμπάκος το είχε καταφέρει στην ιστορία των κρίκων. Κατέκτησε στη σειρά τον τίτλο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ελάχιστοι Έλληνες αθλητές το έχουν καταφέρει σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο.

Για την ιστορία η κατάταξη του τελικού:

1. Λευτέρης Πετρούνιας (ΕΛΛΑΔΑ) 16,000β. (6,80)

2. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 15,766β. (6,80)

3. Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 15,700β. (6,80)

4. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15,600β. (6,90)

5. Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 15,466β. (6,80)

6. Χάο Γιού (Κίνα) 15,400β. (7,00)

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...