Να γιατί τον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή τον λένε Σπύρο!

Να γιατί τον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή τον λένε Σπύρο!

Του Νίκου Φετοκάκη

Σπύρος Γιαννιώτης : 4 φορές Ολυμπιονίκης , 2 αργυρά μετάλλια το ένα στην Αθήνα το 2004 το άλλο πριν λίγη ώρα στο Ρίο στο επιμύθιο μιας τεράστιας καριέρας βαδίζοντας στα 37 , παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10χλμ ανοιχτής θαλάσσης το 2011 και το 2013 στην Σανγκαη και την Βαρκελώνη αντίστοιχα και πολλές ακόμα διακρίσεις .

Ο ορισμός του activeman . Σε ένα άθλημα τρομερά επίπονο όπου ουσιαστικά είσαι μοναχικός καβαλάρης , μόνος να παλεύεις με τα ..τερτίπια της θάλασσας ο Κερκυραίος αθλητής του Ολυμπιακού και του Νίκου Γέμελου κατάφερε να συμμετάσχει σε 5 Ολυμπιακούς αγώνες αρχής γενομένης από το Σύδνεϋ μη παρατώντας ποτέ την προσπάθεια να αναδεικνύει την χώρα του την χώρα μας σε ένα άθλημα που δεν φημιζόμαστε δα και για τις επιτυχίες μας διεθνώς , παραδόξως , και ας έχουμε τόση θάλασσα γύρω μας.

Με εκπληκτικό ντεμαράζ πριν λίγη ώρα ο -λίγο πριν την αθλητική σύνταξη - έλληνας Θεός κατάφερε να υποσκελίσει κατά πολύ νεότερους αντιπάλους του όντας 2 χλμ πριν το τέλος σχεδόν 20ος και να χάσει το χρυσό μετάλλιο στο φώτο φίνις ( εκπληκτικό για αγώνα 10χλμ) κολυμπώντας στο τέλος μόνο με την τεράστια ψυχή του.

Γιατί ο μεγαλύτερος έλληνας αθλητής; ; Πολύ απλά γιατι πέραν των επιδόσεων του στο νερό δεν βρέθηκε ποτέ κάποιος να πει ..ο Σπύρος αυτό η εκείνο ... Πάντα ευγενής σαν λόρδος και χαμογελαστός . Ο μεγάλος αθλητής ένια συνδυασμός όλων αυτών και ο Σπύρος το είχε και με το παραπάνω .

Η αλήθεια είναι πως στο χθεσινό άρθρο μου τον υποτίμησα! Τον έβλεπα Ολυμπιονίκη αλλά δύσκολα στα μετάλλια . Δεν πίστευα πως στα 36 προς 37 θα είχε το σθένος να το κάνει .

Τελικά κατάφερε να μου χαρίσει το δάκρυ χαράς που προέβλεπα ότι θα ερχόταν από άλλου ....

Το ευχαριστώ είναι λίγο . Νοιώθω ευλογημένος που έζησα αυτά τα χρόνια να σε απολαύσω ...Σπύρο Γιαννιώτη !!!!!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...