Μάθε τα 7 γνωρίσματα του «ξερόλα» για να τα …βγάλεις πέρα!!

Μάθε τα 7 γνωρίσματα του «ξερόλα» για να τα …βγάλεις πέρα!!

Ξερόλες υπάρχουν παντού, τους συναντάμε από το γυμναστήριο, τις παρέες μέχρι και τυχαία στο δρόμο ή ακόμα και σε κάποια υπηρεσία. Στην αρχή «πέφτεις στη παγίδα» νομίζοντας ότι είναι γνώστες και μέχρι να καταλάβεις τι είναι, μπορεί να την πατήσεις.

Και μπορεί αν την πατήσεις γιατί οι ξερόλες είναι βουτηγμένοι στη άγνοια, έχουν ωστόσο όμως τον τρόπο να παρουσιάζουν την άγνοια τους, ως γνώση!

Πως μπορείς λοιπόν να τους καταλάβεις χωρίς να χάσεις πολύτιμο χρόνο ή χρόνο ή ακόμα και χρήματα;

1. Φανατίζεται και μάλιστα πολύ εύκολα!

Από τα αθλητικά, τις θρησκείες, την πολιτική, είτε ακόμα σε πάσης φύσεως δόγματα και ότι άλλο.

2. Αναγνωρίζουν πάντα έναν αρχηγό

Οι άνθρωποι που έχουν άγνοια ακολουθούν πάντα μια αυθεντία για να νιώθουν βέβαιοι ότι κάνουν το σωστό. Και σε περίπτωση που τελικά αποδειχτεί ότι αυτό που έκαναν δεν ήταν σωστό, τότε απλά, αλλάζουν αρχηγό!

3. Είναι οι …φωτεινοί παντογνώστες

Έχουν άποψη για τα πάντα και καταδικάζουν ότι δεν κάνουν ή δεν γνωρίζουν οι ίδιοι. Επιδοκιμάζουν ότι τους αντιπροσωπεύει, όσο ανόητο κι αν είναι αυτό πολλές φορές. Και δεν υπάρχει κανένας σε αυτόν τον κόσμο που θα μπορέσει να τους μεταπείσει για το αντίθετο.

4. Δεν έχουν τύψεις, ούτε ενοχές!

Οι άνθρωποι που έχουν άγνοια και είναι ξερόλες, είναι ικανοί για πολλά και κακά πράγματα. Η ιστορία μας είναι γεμάτη με αυτούς. Ίσως και η ίδια η ιστορία να έχει γραφτεί από αυτούς. Έχουν σκοτώσει, έχουν κάψει βιβλιοθήκες, έχουν υποδουλώσει λαούς, έχουν κάνει εμφύλιους και πολλοί από αυτούς κυβερνούν κιόλας. Για όλα τα λάθη τους όμως, εάν τα παραδεχτούν ποτέ, έχουν κάποιον άλλον να κατηγορήσουν. Κοιμούνται ήσυχα, ξυπνούν ήσυχα και τελικά καταφέρνουν να πεθαίνουν με ήσυχη τη συνείδησή τους.

5. Δεν προβληματίζονται

Δεν προβληματίζονται να βρουν λύσεις, κάποιος άλλος θα τους τις δώσει. Δεν χρειάζεται να σκεφτούν, κάποιος άλλος το κάνει γι αυτούς. Δεν χρειάζεται να αναρωτηθούν γιατί οι απαντήσεις μπορεί να τους προβληματίσουν.

6. Εμμένουν στην άποψη τους!

Δεν αλλάζουν ποτέ τίποτα διότι το γνωστό είναι πάντα το καλύτερο δυνατό. Για την ακρίβεια, απεχθάνονται την αλλαγή γιατί ίσως χρειαστεί να βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί.

7. Δεν ρωτούν πολλά

Οι άνθρωποι που έχουν άγνοια θεωρούν τις ερωτήσεις είτε αδυναμία είτε αμφισβήτηση. Και έτσι τις αποφεύγουν με κάθε τρόπο. Δεν ρωτούν ποτέ, δεν μαθαίνουν ποτέ και αισθάνονται περήφανοι γι αυτό. Και έπειτα το διδάσκουν σαν μια σπουδαία αρετή στα παιδιά τους και ο κόσμος μας πλημμυρίζει από ανθρώπους που ούτε ρωτούν ούτε μαθαίνουν ούτε αμφισβητούν.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...