Οι 9 μύθοι των κοιλιακών που «στοιχειώνουν» τα γυμναστήρια!

Οι 9 μύθοι των κοιλιακών που «στοιχειώνουν» τα γυμναστήρια!

Στις συζητήσεις στα γυμναστήρια λέγονται πολλά και τα περισσότερα καταλήγουν στο «πονεμένο» για πολλούς θέμα των κοιλιακών. Έτσι λοιπόν με το πέρασμα των χρόνων έχουν εδραιωθεί διάφοροι μύθοι και δες ποίοι είναι αυτοί:

1. Οι ασκήσεις κοιλιακών καίνε τοπικά το λίπος

Είναι ένας από τους πρώτους και μεγαλύτερους μύθους. Η εκγύμναση των κοιλιακών βοηθάει στη βελτίωση της αντοχής και της δύναμης αυτής της κατηγορίας μυών, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι καίγεται και το λίπος στη συγκεκριμένη περιοχή. Με τη διατροφή και με ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευλυγισίας και με αερόμπικ, καίμε το λίπος.\

2. Οι κοιλιακοί διαφέρουν από τους άλλους μύες

Δεν διαφέρουν. Οι κοιλιακοί μύες είναι σαν οποιοδήποτε άλλο μυ του σώματός μας, και θέλουν προπόνηση ενδυνάμωσης 2-3 φορές την εβδομάδα.

3. Πολλές επαναλήψεις για τέλειους κοιλιακούς

Ο μύθος επιμένει, ότι αν κάνετε εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες καθίσματα και κοιλιακούς, θα αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά, που ονειρεύεστε. Ωστόσο, τελευταίες έρευνες αναφέρουν, ότι αυτό είναι εφικτό, μόνο όταν κάποιος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα κοιλιακής προπόνησης σε συνδυασμό με καρδιαγγειακή άσκηση, η οποία μπορεί να ωθήσει το σώμα να κάψει περισσότερο λίπος.

4. Οι κοιλιακοί θέλουν ειδικό εξοπλισμό

Η εκγύμναση των κοιλιακών δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Υπάρχει ποικιλία ασκήσεων με το χρήση του βάρους του σώματος ή το πολύ με μία μπάλα.

5. Τα «ειδικά» μηχανήματα των κοιλιακών κάνουν… θαύματα

Θαύματα με τους κοιλιακούς μυς δεν υπάρχουν. Όλα τα μηχανήματα που υπόσχονται «φέτες» στο στομάχι με 10 λεπτά άσκηση τη μέρα και απώλεια του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μηχανήματα ψεύτικης ελπίδας.

6. Μόνο η προπόνηση φτάνει για να έχεις τέλειους κοιλιακούς!

Σπάνια είναι τα παραδείγματα ανθρώπων, οι οποίοι μπορούν να χάσουν το «σωσίβιο» γύρω από την κοιλιά, μόνο με την άσκηση. Μερικοί μάλιστα πιστεύουν, ότι αν ασκηθούν αρκετά, μπορούν μετά να καταναλώνουν όσο φαγητό θέλουν. Οι γενετικά «ευλογημένοι» μπορούν, οι κοινοί άνθρωποι όμως πρέπει να συνδυάσουν φυσική άσκηση με μία ειδική δίαιτα, που θα τονώσει τον μεταβολικό ρυθμό.

7. Οι ασκήσεις cardio απαραίτητες για τους κοιλιακούς.

Ορισμένοι ισχυρίζονται, ότι μπορεί κάποιος να κάψει λίπος κάνοντας εντατικά ασκήσεις cardio. Ωστόσο, η υψηλή ένταση τείνει να αυξάνει τον μυϊκό ιστό και τους υδατάνθρακες, που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα του οργανισμού. Αντίθετα, εάν μειώσετε την ένταση των ασκήσεων cardio, μπορείτε να κάψετε άμεσα περισσότερες θερμίδες.

8. Η μείωση του στρες φτιάχνει κοιλιακού

Πολλά προϊόντα υπόσχονται, ότι μπλοκάροντας την ορμόνη του στρες, την κορτιζόλη, θα κάψεις το κοιλιακό λίπος. Αν και η αλήθεια είναι, ότι το στρες αυξάνει την παραγωγή κορτιζόλης, η οποία με τη σειρά της επιβραδύνει το κάψιμο του λίπους και αυξάνει την αποθήκευσή του, αυτό δε σημαίνει αυτόματα, ότι σε αντίθετη περίπτωση, η μείωση δηλαδή των επιπέδων του στρες, θα συμβάλει στην απώλεια κοιλιακού λίπους.

9. Η δίαιτα χαμηλών λιπαρών

Υπάρχει η άποψη, ότι μία διατροφή με χαμηλά ποσοστά σε υδατάνθρακες είναι ο μόνος γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να χάσεις το κοιλιακό λίπος. Ωστόσο, πιο ενδεδειγμένη μέθοδος είναι η συντηρητική προσέγγιση των υδατανθράκων. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει, ότι η διατροφή σου πρέπει να περιέχει υδατάνθρακες, τους οποίους ο οργανισμός χρησιμοποιεί ως «ενέργεια».

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...