Το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων, είναι πλέον παρελθόν!

Το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων, είναι πλέον παρελθόν!

Η τεχνολογία και η επιστήμη νίκησε τα μυστήρια και πλέον ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας, με χιλιάδες νεκρούς ανθρώπους, δεν αποτελεί πλέον μυστήριο! Το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων αποτελεί πλέον παρελθόν και ιστορική μνήμη.

Για αιώνες εκατοντάδες ανεξήγητες εξαφανίσεις αεροσκαφών και πλοίων έχουν συνδεθεί με το Τρίγωνο των Βερμούδων, μια θαλάσσια έκταση από το Μαϊάμι, το Πουέρτο Ρίκο και τα νησιά των Βερμούδων.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι επίσης γνωστό ως Τρίγωνο του Διαβόλου και ένα μέρος μυστηριώδες όπου χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Με τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί αστικοί μύθοι που αποδίδουν αυτές τις εξαφανίσεις σε υπερφυσική δραστηριότητα ή σε εξωγήινα όντα.

Όμως η επιστήμη μελέτησε και μίλησε παρουσιάζοντας μια νέα θεωρεία που ουσιαστικά δίνει τέλος στον μύθο του Τριγώνου των Βερμούδων.

Η νέα θεωρία συνδέει τα σύννεφα που σχηματίζονται πάνω από τη θαλάσσια έκταση με «βόμβες αέρα» ταχύτητας 270 χλμ./ώρα ικανές να προκαλέσουν τη συντριβή αεροσκαφών και τη βύθιση μικρών πλοίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post», η καινούργια αυτή θεωρία βασίζεται στα ευρήματα μιας ομάδας μετεωρολόγων, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη τους πρόσφατα στην εκπομπή «What on Earth» του Science Channel.

Χρησιμοποιώντας δορυφορική ραδιοεντοπιστική απεικόνιση, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων παράξενα σύννεφα με σχήμα εξαγώνου, πλάτους έως και 80 χλμ. «Η δορυφορική απεικόνιση είναι πραγματικά πολύ περίεργη. Ειδικά το σχήμα των νεφικών σχηματισμών. Αυτό το είδος του εξαγώνου απαντά στους ωκεανούς και κρύβει αυτό που ονομάζουμε “βόμβες αέρα”, οι οποίες προκαλούνται από ισχυρά καθοδικά ρεύματα, τα λεγόμενα “microbursts”» επισήμανε στην εκπομπή ο μετεωρολόγος Randy Cerveny.
Αυτές οι «εκρήξεις αέρα» είναι τόσο ισχυρές, που μπορεί να φτάσουν τα 270 χλμ./ώρα και -όπως ένας τυφώνας- να βυθίσουν με ευκολία ένα σκάφος ή να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες σε αεροπλάνα.

ΠΗΓΗ: New York Post

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...