Η διδαχή της Θάτσερ η μόνη λύση για το καρκίνωμα του ποδοσφαίρου!

Η διδαχή της Θάτσερ η μόνη λύση για το καρκίνωμα του ποδοσφαίρου!

Του Κώστα Μπούρη

Γιατί να δει κάποιος ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ή όπως μεγαλοπρεπέστατα αποκαλείτε Super League;

Θα μου πείτε ότι έχουμε καλό ποδόσφαιρο; Θα σας απαντήσω, ότι αν το ένα τρίτο των ομάδων ήταν σαν την εθνική του Ρεχάγκελ, τα άλλα δύο τρίτα σαν τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τη Λάρισα, την Ξάνθη και άλλους της δεκαετίας του ΄80, τότε πράγματι θα είχε αξία να δούμε ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν οι παράγοντες, οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι και οργανωμένοι οπαδοί ήταν σαν εκείνους της δεκαετίας του ΄80, τότε θα είχε αξία να δούμε ελληνικό ποδόσφαιρο!

Θα είχε αξία να δούμε ελληνικό ποδόσφαιρο, αν στα γήπεδα πήγαιναν πατεράδες με τους γιούς ή τις κόρες τους. Αν στα γήπεδα πήγαιναν οι έφηβοι, χωρίς να χωρίζονται στις «Θύρες» των οπαδών και χωρίς να υφίστανται ταπεινωτικό σωματικό έλεγχο από το προσωπικό ασφαλείας.

Θα είχε αξία να δούμε ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αν η Κυριακή ήταν γιορτή, όπως κάποτε. Αν κάθε αγώνας ήταν γιορτή και όχι πεδίο μάχης!

Ένα πεδίο μάχης που επεκτάθηκε και εκτός των γηπέδων. Επεκτάθηκε στους φούρνους και τα σπίτια που κάηκαν.

Μαφιόζικες επιθέσεις χαρακτηρίστηκαν απ΄ όλους. Η μαφία του ποδοσφαίρου και άλλοι πολλοί βαρύγδουποι χαρακτηρισμοί που έρχονται εκ των υστέρων να επιβεβαιώσουν τον κανόνα, αυτόν που «θέσπισε» η ίδια η Πολιτεία ή αν το θέλετε, όλοι εμείς με την ανοχή μας στη παρανομία και τα λαμόγια.

Εμείς όλοι που συνεχίζουμε να βλέπουμε την αγαπημένη μας ομάδα, δίνοντας έτσι, άθελα μας, τροφή και καύσιμο στα λαμόγια που εμείς οι ίδιοι επιτρέψαμε να λυμαίνονται έναν αθλητικό επαγγελματικό χώρο, το ποδόσφαιρο!

Και από την άλλη μια σειρά κυβερνήσεων, μια σειρά δικαστικών και αστυνομικών λειτουργών, μια σειρά ανθρώπων του αθλητισμού, που επί χρόνια έριχναν ασπιρίνες στο καρκίνωμα το ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ή αλλιώς Super League, επιτρέποντας του –άθελα ή ηθελημένα- να μεγαλώσει και να πνίξει το υγιές σώμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου!

Έτσι και χθες το βράδυ, ακούσαμε το νέο υφυπουργό Αθλητισμού να εκστομίζει μια σειρά από βαρύγδουπες εξαγγελίες μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Μπίκα.

Παρόμοιες βαρύγδουπες εξαγγελίες είχαν εκστομιστεί παλαιότερα, από στελέχη άλλων κυβερνήσεων, τότε που εμπρηστές είχαν κάψει τον φούρνο του Κωνσταντιναία, επίσης διαιτητή!

Και δεν είναι μόνο αυτά τα θλιβερά συμβάντα, είναι πολλά άλλα, εκατοντάδες άλλα μικρά και μεγάλα!

Η Θάτσερ κάποτε έδειξε τον δρόμο!

Ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός! Το κράτος έχει και το πεπόνι και το μαχαίρι! Έτσι λοιπόν, πριν χρόνια, η Θάτσερ μη μπορώντας να ελέγξει τον υποκινούμενο από παράγοντες χουλιγκανισμό της Βρετανίας, απέκλεισε τις ομάδες της χώρας, για πέντε χρόνια από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις, κόβοντας έτσι το χρήμα που έρεε παράνομο στα ταμεία των ποδοσφαιρικών εταιριών και στα ταμεία των επαγγελματιών χουλιγκάνων της Βρετανίας.

Απέκλισε μια από τις υπερδυνάμεις στον παγκόσμιο χώρο του ποδοσφαίρου, την χώρα της, την Βρετανία!

Αλήθεια τι περιμένουν και οι δικοί μας πολιτικοί να κάνουν το αυτονόητο; Τι περιμένουν να αποκλείσουν τις ελληνικές ομάδες από τις διεθνές οργανώσεις και να κοπεί με αυτόν τον τρόπο το παράνομο χρήμα που ρέει;

Ας ελπίσουμε να μην περιμένουν να γίνουμε ποδοσφαιρική υπερδύναμη για να το πράξουν!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε πως μπορείς να την πάθεις από ουρολοίμωξη… και πώς να γλιτώσεις!
Συχνά όταν οι άντρες ακούν τη λέξη ουρολοίμωξη ο νους τους πηγαίνει σε γυναικεία πάθηση και κυριεύονται από ένα αίσθημα ανακούφισης. Ωστόσο, αν και σύνηθες φαινόμενο της γυναικείας φύσης