Η εποχή της …σεμνοτυφίας!

Η εποχή της …σεμνοτυφίας!

Του Κώστα Μπούρη

Οι εποχές έρχονται και παρέρχονται. Ο μόδες αλλάζουν, έρχονται και επανέρχονται. Το σήμα το έδωσε το Play Boy και ακολουθούν και οι υπόλοιποι όπως η Pirelli με το …σεμνότυφο ημερολόγιο της. Η εποχή της σεμνοτυφίας είναι πλέον προ των πυλών!

Η γύμνια φαίνεται ότι αποτελεί παρελθόν, είτε σε άντρες, είτε σε γυναίκες. Όπως φαίνεται πλέον το γύμνο ή το ημίγυμνο δεν πουλάει, επειδή πολύ απλά, υπάρχει τόσο διάχυτο στα social media που σε κανέναν πλέον δεν κάνει αίσθηση να δει την καλλίγραμμη κοπέλα να ποζάρει στο ημερολόγιο της Pirelli ή όπου αλλού.

Κάποτε τα ημερολόγια με γυμνά ή ημίγυμνα κορίτσια ήταν σήμα κατατεθέν των συνεργείων…. Σήμερα έχουν εξαφανιστεί, αφού όλοι μας, τα βλέπουμε κατά …μυριάδες στο internet.

Έτσι λοιπόν το Play Boy, άλλαξε γραμμή και μαζί του και άλλοι που βάσιζαν την κυκλοφορία και την αναγνωσιμότητα τους στο ….μάτι!

Πλέον μας καλούνε να ανακαλύψουμε τον …εσωτερικό κόσμο του προσώπου που εικονίζεται. Να φανταστούμε το σώμα του ή της κάτω από τα ρούχα εστιάζοντας αρχικά στο πρόσωπο και στην έκφραση του. Τα γυμνασμένα κορμιά φαίνεται ότι αποτελούν πλέον παρελθόν, αφού οι επικεφαλείς των μεγάλων αυτών οργανισμών, μάλλον μας θεωρούν λυσσάρηδες, που κοιτάμε μόνο το κορμί και όχι το πρόσωπο ή την τέχνη της φωτογραφίας.

Μάλλον οι επικεφαλείς του Play Boy ή της Pirelli ή όποιου άλλου μεγάλου οργανισμού ακολουθεί την εποχή της σεμνοτυφίας, προσπαθούν απεγνωσμένα να βρούνε διέξοδο μέσα από τη λαίλαπα του internet και των social media, λανσάροντας την …τέχνη που είχαν ξεχάσει τόσες δεκαετίες φέροντας μας ξανά στην εποχή της σεμνοτυφία.

Μην παραξενευτείτε λοιπόν τα επόμενα χρόνια αν δείτε μοντέλα να ποζάρουν ντυμένα με ρούχα της εποχής του μεσαίωνα, σχεδιασμένα στη μοντέρνα εκδοχή τους και με τους σκηνοθέτες ή τους φωτογράφους να μας καλούν να ανακαλύψουμε την …τέχνη!!!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...