Τι κάνεις αν η τιμή του e-shop διαφέρει από το ράφι;

Τι κάνεις αν η τιμή του e-shop διαφέρει από το ράφι;

Θες να αγοράσεις κάτι και κάνεις την έρευνα σου πρώτα στο internet για να δεις που θα βρεις αυτό που θέλεις και φυσικά να δεις που θα βρεις τη συμφέρουσα τιμή. Ανακαλύπτεις αυτό που θέλεις και στη τιμή που θέλεις και χαρούμενος πας στο κατάστημα να το αγοράσεις, όμως βρίσκεσαι μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη!

Το προϊόν υπάρχει, ωστόσο η τιμή δεν είναι αυτή που είδες στο internet! Έκπληκτος ρωτάς τον πωλητή και σου απαντάει ότι η τιμή που είδες είναι για το e-shop και ότι έχει διαφορά με αυτή του καταστήματος!

Φυσικά και εκνευρίζεσαι για αυτή την απερισκεψία κάποιων καταστημάτων να χρεώνουν άλλες τιμές στο e-shop και άλλες στο ράφι! Όμως αν το καλοσκεφτείς έχουν και κάποιο δίκιο, επειδή τα καταστήματα έχουν έξοδα, έχουν προσωπικό, έχουν φώτα, έχουν τηλέφωνα έχουν πολλά… Όμως εσένα όλα αυτά τι σε ενδιαφέρουν;

Όλα αυτά αποτελούν πρόβλημα των επιχειρηματιών που λες και θέλουν να διώξουν τους πελάτες τους από το κατάστημα και να τους οδηγήσουν στο e-shop!

Δε λέμε, καλό είναι και το e-shop και συμφέρει, ωστόσο έχει και δύο με τρεις μέρες παράδοση. Ενέχει και τον κίνδυνο να μην είναι ακριβώς το προϊόν που θέλεις και να μπλεχτείς σε έναν κυκεώνα αλληλογραφίας….

Και επειδή τα γνωρίζεις όλα αυτά, είσαι από εκείνους που προτιμούν να ψωνίσουν από κατάστημα, έλα όμως που σου λένε ότι αυτό που θέλεις είναι πιο ακριβό στο κατάστημα. Τι κάνεις τότε;

Η μοναδική λύση είναι να ζητήσεις τον υπεύθυνο του καταστήματος και να απαιτήσεις την τιμή του e-shop. Αν είναι έξυπνος θα σου τη δώσει, δεν θα θέλει να χάσει έναν πελάτη. Αν όμως δεν είναι, τότε φύγε και πάνε αλλού, σε άλλο κατάστημα, άλλης εταιρίας και ψάξε το αντίστοιχο προϊόν.

Μην κάνεις το λάθος να επιστρέψεις σπίτι σου και να παραγγείλεις το προϊόν από το e-shop του καταστήματος που δεν τίμησε την παρουσία σου! Άλλωστε τα ίδια η παρόμοια προϊόντα υπάρχουν παντού αφού δεν υπάρχει μονοπώλειο.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...