Μάθε τι δείχνει για σένα η φώτο προφίλ σου

Μάθε τι δείχνει για σένα η φώτο προφίλ σου

Η φωτογραφία που έχεις επιλέξει να κοσμεί το προσωπικό σου προφίλ σε facebook, twitter και instagramm αποπνέει χαρά, νεύρα, φόβο ή μια μελαγχολική διάθεση;

Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη, τέτοιου είδους διαφορές είναι ενδεικτικές για την προσωπικότητα ενός ατόμου και μπορούν να αποκαλύψουν εάν χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, ευσυνειδησία ή νευρωτισμό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 5 λάθη που κάνεις στο FB και δεν βρίσκεις γυναίκα!!!

Οι εικόνες του προφίλ χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, στα χαρακτηριστικά της εικόνας βάσει τεχνοτροπίας αλλά και τα ύφος του προσώπου.
Οι ερευνητές ανάλυσαν τις διαφορές στο χρώμα και το φωτισμό, τη σύνθεση (πόσα άτομα εμφανίζονται στις φωτογραφίες) αλλά και τις εκφράσεις του προσώπου. Στη συνέχεια διερευνήθηκε η συσχέτιση μετακύ προσωπικότητας και φωτογραφίας.

Οι χρήστες του Twitter που είχαν επιλέξει μια εικόνα προφίλ με υψηλή αισθητική ποιότητα και αυξημένη αντίθεση, δεν είχαν θολές εικόνες αλλά έδιναν σημασία στην καθαρότητα είχαν πιο εξωστρεφείς προσωπικότητες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα επέλεγαν φωτογραφίες προφίλ με περισσότερα άτομα, πέρα από τον εαυτό τους.

Αλλά και οι ντροπαλοί είχαν πολύχρωμες με μόνη διαφορά ότι είναι πιο θολές κι όχι με μεγάλη ευκρίνεις, συχνά με χαμηλότερο φωτισμό.
Λιγότερο χρωματιστές φωτογραφίες, μουντές και σκοτεινές δείχνουν αρνητικά συναισθήματα με πιο συχνό αυτό του θυμού ενώ το χαμόγελο δείχνει σαφέστατα πως ο χρήστης είναι σε καλή διάθεση,

Οι πιο νευρωτικοί χρήστες έτειναν να έχουν μια απλή καθημερινή φωτογραφία δίχως έντονα χρώματα ενώ σπάνια εμφάνιζαν πρόσωπο στο λογαριασμό προφίλ τους, προτιμώντας κάποιο τοπίο.

Την επόμενη φορά που δεις αίτημα φίλιας ή κάποιος θα θέλει να σε ακολουθήσει θα σε υποψιασμένος για τον χαρακτήρα του διαδικτυακού φίλου.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κερδίζεις αν …αυτοσαρκάζεσαι!
Αν και στο παρελθόν κυριαρχούσε η άποψη πως τα άτομα που αυτοσαρκάζονται, κρύβουν με αυτόν τον τρόπο τις ανασφάλειες τους, η παρούσα μελέτη αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο.