Αυτά είναι 10 πράματα που δεν γνωρίζεις για την πίτσα!

Αυτά είναι 10 πράματα που δεν γνωρίζεις για την πίτσα!

Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα για την αγαπημένη όλων …πίτσα τότε είσαι γελασμένος! Υπάρχουν 10 πράματα που πιθανόν δεν τα γνωρίζεις και δες πια είναι!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Φτιάξε εύκολα Chicken BBQ (Video)

1. Πίτσες και τεχνολογία

Η πρώτη παραγγελία πίτσας μέσω ίντερνετ, πραγματοποιήθηκε το 1994 από την PizzaHut. Η πρώτη συναλλαγή με Bitcoin έγινε το 2010 και μία πίτσα κόστισε 10.000 XBT, δηλαδή 25 δολάρια. Σήμερα, 10.000 XBT αξίζουν περίπου 6.2 εκατομμύρια δολάρια.

2. Οι πρώτες πίτσες

Οι πίτσες εμφανίζονται για πρώτη φορά στην αρχαία Ελλάδα και Αίγυπτο, όπου οι άνθρωποι έβαζαν διάφορα υλικά πάνω σε πίτες. Η σύγχρονη πίτσα προήλθε από την Νάπολη, περίπου το 1700, όταν οι φτωχοί πρόσθεταν ντομάτα πάνω στην φοκάτσια (είδος ψωμιού).

3. Πίτσα στο διάστημα

Η PizzaHut έστειλε μία πίτσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πληρώνοντας 1 εκατομμύριο δολάρια στην Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος, για να την μεταφέρει. Επειδή, το διάστημα επηρεάζει τους γευστικούς κάλυκες πάνω στη γλώσσα, στην πίτσα προστέθηκαν έξτρα αλάτι και μπαχαρικά.

4. Πίτσες παντού

5 δισεκατομμύρια πίτσες πωλούνται κάθε χρόνο παγκόσμια. 350 κομμάτια πίτσας καταναλώνονται κάθε δευτερόλεπτο.

5. Πιτσαδόρος-ληστής

Ένας πιτσαδόρος ονόματι Μπράιαν Γουέλς λήστεψε μία τράπεζα, πριν μία βόμβα που ήταν δεμένη στο λαιμό του τον σκοτώσει. Ο Γουέλς πρόλαβε να πει στους αστυνομικούς, πως εξαναγκάστηκε να κάνει την ληστεία, από αυτούς που τον απήγαγαν και του έδεσαν τη βόμβα στο λαιμό. Ο άτυχος άντρας απήχθη την ώρα που μετέφερε πίτσες. Η κωμωδία «30 minutesorless» είναι βασισμένη σ’αυτό το γεγονός.

6. «30 minutesorless»

Η Domino’sPizza στις ΗΠΑ είχε μία τακτική, όπου υποσχόταν στους πελάτες της, ότι αν παραλάβουν την πίτσα που παρήγγειλαν σε περισσότερο από 30 λεπτά από την ώρα της παραγγελίας, τότε θα πλήρωναν λιγότερο σε σχέση με την κανονική τιμή της πίτσας. Η τακτική αυτή απαγορεύτηκε, λόγω των συχνών ατυχημάτων, που προκαλούνταν από τους βιαστικούς πιτσαδόρους. Η Domino’sPizza μεταφέρει περίπου 1 εκατομμύριο πίτσες κάθε μέρα και τελευταία πειραματίζεται για delivery με drones.

7. DVD με γεύση πίτσας

Η Domino’sPizza στην Βραζιλία συνεργάστηκε με εταιρίες ενοικίασης DVD, για να προωθήσει μια διαφημιστική καμπάνια. Τα DVD είχαν ζωγραφισμένες επάνω εικόνες από πίτσες και μύριζαν σαν πίτσα, όταν ζεσταίνονταν από το DVD player.

8. Ο Μπόρις Γιέλτσιν ψάχνει για πίτσα

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Μπόρις Γιέλτσιν, ένα βράδυ κατά την επίσκεψη που έκανε στην Ουάσιγκτον, μέθυσε τόσο πολύ, που η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ τον βρήκε στο δρόμο μόνο με το εσώρουχό του, ενώ προσπαθούσε να καλέσει ταξί, για να βρει μια πιτσαρία.

9. Θεμελιώδης Αρχή Πίτσας

Το 1960, ο Νεοϋορκέζος ΈρικΜπραμ παρατήρησε ότι η τιμή ενός κομματιού πίτσας είχε φτάσει στην ίδια τιμή με το κόμιστρο για το μετρό. Αποφάσισε να ονομάσει αυτό το φαινόμενο «Θεμελιώδης Αρχή Πίτσας» ή «Σχέση Πίτσας-Μετρό». Σήμερα, υπάρχουν 9.000 πιτσαρίες, μόνο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

10. Πίτσα 3D

Η NASA έχει χρηματοδοτήσει την δημιουργία ενός 3D εκτυπωτή πίτσας. Στην αρχή ο εκτυπωτής εκτυπώνει τη ζύμη πάνω σε ένα ζεστό πιάτο, ύστερα την σάλτσα και μετά μία στρώση από «πρωτεΐνη». Καλή όρεξη!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...