Πως μπορείς να γίνεις «πραγματικός άντρας»

Πως μπορείς να γίνεις «πραγματικός άντρας»

Υπάρχουν άντρες που ξεχωρίζουν. Άντρες που τους αντικρίζουν οι άλλοι με σεβασμό και δέος. Είναι αυτοί που λέμε «πραγματικοί άντρες». Δεν είναι όμως όλοι έτσι, υπάρχουν άντρες και άντρες.

Αν πραγματικά θέλεις να σε χαρακτηρίζουν «πραγματικό άντρα» τότε θα πρέπει να τηρείς κάποια στάνταρτ στον χαρακτήρα σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 28 πράματα για το σεξ που δεν γνωρίζεις!

Και ναι... είναι σίγουρα αυτός που ξέρει πως να φέρεται στις γυναίκες. Δεν ανήκει στους τύπους που ψάχνουν διαρκώς για επιβεβαίωση και ανησυχούν για το πως θα τους θαυμάσουν οι άλλοι. Η αλήθεια είναι πως οι πραγματικοί άνδρες κερδίζουν χωρίς προσπάθεια την προσοχή και το σεβασμό που τους αξίζει. Και είναι λίγοι...

Δεν χρειάζεται να είσαι πολλά βαρύς για να δείχνεις άνδρας με την αληθινή έννοια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να θες να γίνεσαι καλύτερος, κάθε μέρα, σε ό,τι κάνεις. Εδώ είναι τα 15 πιο σημαντικά γνωρίσματα του πραγματικού άνδρα. Αν θέλεις μπορείς να τα ταιριάξεις στη δική σου προσωπικότητα.

Δες λοιπόν τα χαρακτηριστικά ενός πραγματικού άντρα:

1. Να έχεις αρχές

Έναν κώδικα δεοντολογίας. Οι αρχές σου είναι η ταυτότητά σου. Το ποιος είσαι. Θα έκανες ποτέ σεξ με μια κοπέλα, αν ήταν μεθυσμένη ή κοπέλα φίλου σου; Ένας άνδρας με αρχές έχει έναν σταθερό κώδικα δεοντολογίας. Δεν είναι άκαμπτος, αλλά έχει συνείδηση των πράξεών του και γνωρίζει το σωστό και το λάθος.

2. Να είσαι αμερόληπτος

Αν περιμένεις από κάποιον να αναγνωρίσει το λάθος του, το ίδιο οφείλεις να κάνεις κι εσύ. Αν προτιμάς η γυναίκα σου να αποφεύγει να κοιτάει άλλους άνδρες, έτσι κι εσύ να κάνεις το ίδιο με τις άλλες γυναίκες. Μην ορίζεις διαφορετικούς κανόνες για εσένα και άλλους για τους γύρω σου.

3. Ο λόγος σου να είναι συμβόλαιο

Όταν υπόσχεσαι κάτι, να το κάνεις, ό,τι κι αν γίνει. Κι αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς να κρατήσεις το λόγο σου, κάνε ό,τι μπορείς για να πραγματοποιήσεις την υπόσχεση με την πρώτη ευκαιρία.

4. Να είσαι τζέντλεμαν

Ένας πραγματικός άνδρας ξέρει πώς να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα. Αντιμετωπίζει τη σύζυγο ή τη σχέση του με αγάπη και τρυφερότητα και είναι πάντα κύριος απέναντί της.

5. Να είσαι ταπεινός και να σέβεσαι

Η ευγένεια είναι απόλυτο στοιχείο του αληθινού άνδρα, ενώ συγχρόνως παραμένει σίγουρος και αποφασιστικός. Σέβεται τους πάντες, με εξαίρεση όσους προκαλούν με τη συμπεριφορά τους τη αγενή ανταπόδοσή του. Φέρεται ευγενικά στις γυναίκες κάθε ηλικίας και ποτέ δεν τις προσβάλει.

6. Να έχεις όνειρα

Να μάχεσαι για τους στόχους σου με πάθος και σκληρή δουλειά. Να αφιερώνεσαι στα όνειρά του, χωρίς, όμως, να παραμελείς όσους αγαπάς.

7. Να προσέχεις την εμφάνισή σου

Δεν χρειάζεται να είσαι εθισμένος σε αυτό ή να έχεις "ψώνιο" με το "φαίνεσθαι". Απλά να είσαι καλοντυμένος, προσεγμένος και να μυρίζεις όμορφα. Να υπάρχει αρμονία επάνω σου.

8. Να ξέρεις τι σου γίνεται

Ο πραγματικός άνδρας δεν είναι ποτέ αδαής. Έχει πλήρη επίγνωση των καταστάσεων γύρω του και παρακολουθεί τις τρέχουσες υποθέσεις που έχουν σημασία γι' αυτόν. Είναι έξυπνος, παρατηρητικός και δεν τεμπελιάζει. Είναι αξιόπιστος στο να δίνει μια καλή συμβουλή, όταν του τη ζητήσουν.

9. Να είσαι γενναιόδωρος, αλλά να ξέρεις πότε

Να είσαι δοτικός όταν βλέπεις κάποιον που το έχει ανάγκη. Ένας πραγματικός άνδρας μαθαίνει να ξεχωρίζει αυτούς που πραγματικά τον χρειάζονται, από τους απλούς εκμεταλλευτές.

10. Να βάζεις πρόγραμμα

Να μένεις πιστός σε αυτό, όπως και στα όνειρά σου, αν θέλεις να προοδεύσεις. Να μην σε βάζουν κάτω τα προβλήματα ή τα εμπόδια. Να σχεδιάζεις τις κινήσεις σου και να πραγματώνεις τις ιδέες σου με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

11. Να είσαι αγέρωχος

Ένας πραγματικός άνδρας δεν καμπουριάζει, ούτε παραμονεύει σαν τον κλέφτη. Κάνει αισθητή την παρουσία του και περπατάει με αυτοπεποίθηση. Σέβεται τον εαυτό του και δεν αισθάνεται την ανάγκη να το βάλει στα πόδια.

12. Ένας πραγματικός άνδρας δεν είναι ύπουλο

Ούτε στην επικοινωνία, ούτε στη συμπεριφορά του. Δεν είναι ποτέ ασαφής. Λέει "τα σύκα σύκα" και είναι πάντα απλός και ειλικρινής, αν δεν βλέπει την ανάγκη να κρύψει την αλήθεια. Δεν δυσφορεί, ούτε πλάθει ιστορίες για να καλύψει την ανεπάρκειά του.

13. Να έχεις τον έλεγχο και να κρατάς τη ζωή σου στα χέρια σου

Ο αληθινός άνδρας μένει ήρεμος ακόμα κι όταν περνάει περιόδους κρίσης, γιατί ξέρει ότι ο πανικός απλά θα τον κάνει λιγότερο ικανό να το αντιμετωπίσει. Σχεδιάζει, παίρνει αποφάσεις και επικεντρώνεται στις συνέπειες των πράξεών του.

14. Να γνωρίζεις τις προτεραιότητές σου

Ξέρεις τι έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα; Και τι πραγματικά θα έπρεπε να έχει την μεγαλύτερη; Οι περισσότεροι άνδρες βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με τις πραγματικές προτεραιότητες στη ζωή τους. Θα πρέπει να μάθει πως η οικογένεια και τα αγαπημένα πρόσωπα έρχονται πάντα πριν από κάθε τι. Ασυζητητί.

15. Ένας πραγματικός άνδρας δέχεται τα λάθη του

Να είσαι πρόθυμος να τα αποδεχθείς και να μην τα επαναλάβεις. Ένας πραγματικός άνδρας δε ρίχνει το φταίξιμο σε κάποιον άλλο, αν είναι δική του υπαιτιότητα. Αναγνωρίζει τα λάθη του και ορκίζεται στον εαυτό του να μην τα ξανακάνει. Ξέρει πως η αποδοχή στα λάθη και στις ήττες του, δεν τον κάνουν πιο αδύναμο, αλλά πιο αποφασιστικό και ακόμα καλύτερο γνώστη του ίδιου του εαυτού του.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...