Αν είσαι από αυτούς που τραγουδάνε στο μπάνιο, μάθε το γιατί!

Αν είσαι από αυτούς που τραγουδάνε στο μπάνιο, μάθε το γιατί!

Μερικοί τραγουδάνε στο μπάνιο… ίσως όχι δυνατά, αλλά τουλάχιστον μουρμουρίζουν. Αν είσαι από αυτούς που τραγουδάνε, έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο το κάνεις;

Το …τραγούδι στο μπάνιο χρονολογείται από τα αρχαία κιόλας χρόνια, οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα μπάνια ήταν πηγή έμπνευσης, γι’ αυτό και έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα και προσοχή στην κατασκευή τους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αντικατέστησε εύκολα αυτά που σου τελείωσαν

Ας μην ξεχνάμε τον Αρχιμήδη, που στο λουτρό του αναφώνησε ‘Εύρηκα!’ και τελικά είχε κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη! Εμφανές αποτέλεσμα της αναζήτησής μου είναι ότι στο μπάνιο επέρχεται η πλήρης χαλάρωση, εξαιτίας του ζεστού νερού.

Η χαλάρωση αυτή με τη σειρά της οδηγεί και σε θετικές σκέψεις και συναισθήματα. Εφόσον λοιπόν, το τραγούδι κατά κύριο λόγο είναι έκφραση συναισθημάτων, ποιος ο καταλληλότερος χώρος και χρόνος να τραγουδήσουμε; Αυτή λοιπόν είναι μια αυθόρμητη κίνηση του σώματός μας για εξωτερίκευση συναισθημάτων παρόλο που ουσιαστικά δεν έχουν αποδέκτη .

Ένας λόγος που τραγουδάμε στο μπάνιο είναι η ακουστική που υπάρχει στον χώρο αυτό. Συγκεκριμένα, καθώς τραγουδάμε στο μπάνιο, ο ήχος εξαπλώνεται και αντανακλάται, καθώς ο χώρος είναι συνήθως μικρός, με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και οι πιο μικροί ήχοι να ακούγονται όμορφοι, μετά την ενίσχυση που υφίσταται καθώς επιστρέφει στα αυτιά μας, χτυπώντας από τοίχο σε τοίχο!

Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν πιστεύουμε ότι έχουμε άσχημη φωνή ή ‘φαλτσάρουμε’ όταν τραγουδάμε στο μπάνιο και σε συνδυασμό με τα θετικά συναισθήματα που μας έχουν δημιουργηθεί, η φωνή μας ακούγεται καθαρή και όμορφη με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε τον ήχο της!

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...