Αυτά είναι τα 3 στάδια της εκπαίδευσης ενός ναυαγοσώστη (Video)

Αυτά είναι τα 3 στάδια της εκπαίδευσης ενός ναυαγοσώστη (Video)

Η εποχή που διανύουμε αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολη για πολύ κόσμο. Είτε σε θέμα συνθηκών διαβίωσης, είτε σε θέμα εύρεσης εργασίας, είτε σε θέμα οικονομικών απολαβών. Είναι σχετικά δύσκολο έως σπάνιο, να βρει κάποιος (φοιτητής ή φοιτήτρια κατά κανόνα) εργασία με σχετικά αξιοπρεπείς απολαβές και με λογικό ωράριο. Έστω και εποχιακά. Υπάρχει λύση όμως στο θέμα αυτό, για όποιον βέβαια αντέχει και μπορεί να κάνει την δουλειά αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τριμαρισμένο ή ξυρισμένο στήθος θέλουν οι γυναίκες;

Η λύση είναι να γίνει ναυαγοσώστης, σε πισίνα ή σε παραλία, όπως εξηγεί στο Activeman ο διευθυντής της Ναυαγοσωστικής Σχολής Μακεδονίας, ο Θεολόγος Εμμανουηλίδης. Ακούγετε πολύ ωραίο και δελεαστικό. Σε μια παραλία ή πισίνα να φοράς την στολή του ναυαγοσώστη (όχι πάντα) σε ένα σχετικά ευχάριστο (οπτικά τουλάχιστον) περιβάλλον εργασίας, με συγκεκριμένο ωράριο απασχόλησης, μέσα σε ηλιόλουστο περιβάλλον, αποκτώντος πολύ ωραίο χρώμα δέρματος και συνδυάζοντας και τις διακοπές ταυτόχρονα.

Στάδιο 1: Θεωρία

Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα άνω των 18 ετών και έχουν διάρκεια ογδόντα (80) ώρες, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο σχετικά με την εκπαίδευση επαγγελματιών ναυαγοσωστών.  Στα μαθήματα διδάσκονται: θεωρία και πράξη σε θέματα ναυαγοσωστικής, όπως αιτίες ατυχημάτων, κίνδυνοι στο νερό από καιρικά φαινόμενα, από θαλάσσιους οργανισμούς, τρόποι διάσωσης και επιβίωσης στο νερό, χρήση εξοπλισμού, υπευθυνότητες και ψυχολογία ναυαγοσωστών, νομοθεσία και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα και χρήσιμα θέματα.

Στάδιο 2: Πρακτική σε πισίνα

Ο ναυαγοσώστης την παρέχει σε κάποιο τουριστικό κατάλυμα, σε ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδυάσει και την διασκέδαση του και τις διακοπές του ταυτόχρονα. Όλα αυτά με τα «έξοδα πληρωμένα».

Στάδιο 3: Εκπαίδευση στη θάλασσα

Είναι δουλειά που όταν την κάνει κάποιος με τον σωστό τρόπο…. Προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Γιατί ο ναυαγοσώστης πρέπει να υπάρχει σε μια εγκατάσταση, παραλία ή πισίνα, μικρή ή μεγάλη, δεν έχει καθόλου σημασία και είναι εκεί για να παρέχει ασφάλεια στους λουόμενους που διασκεδάζουν μέσα ή έξω από το νερό. Ο ναυαγοσώστης και εφόσον υπάρχει στην εγκατάσταση, είναι αυτός που σε δύσκολες καταστάσεις, μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για ένα άτομο που θα βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση.

 

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...