Λεφτά δεν έχουμε για έξω και το ρίξαμε στο …σεξ!!!

Λεφτά δεν έχουμε για έξω και το ρίξαμε στο …σεξ!!!

Φαίνεται ότι το έχουν ρίξει στο σεξ οι Έλληνες καθώς από ελληνική μελέτη προκύπτει αύξηση της συχνότητας των ερωτικών επαφών στους άνδρες 18-34 ετών κατά 35% το τελευταίο τετράμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πριν από έναν χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν πίνεις ουίσκι είσαι ο …καλύτερος εραστής!

Τo απροσδόκητo αυτό αποτέλεσμα ανέδειξε έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, η οποία συμπεραίνει ότι η σεξουαλική ζωή των κατοίκων της χώρας μας έχει απογειωθεί παρά και λόγω της οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας, ως τρόπος άμυνας και αντιμετώπισης συνθηκών, που δε μπορεί ούτε να επηρεάσει, ούτε να ελέγξει.

H έρευνα έγινε σε δείγμα 600 ανδρών, ηλικίας 25-64 ετών, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, αλλά και με στοιχεία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου. Οι άνδρες φαίνεται σήμερα ότι εστιάζουν ιδιαίτερα στο σεξ και ως πράξη και ως διάθεση, παρόλο που κάποιος θα περίμενε όλη αυτή η οικονομική αβεβαιότητα να έχει επηρεάσει αρνητικά την ερωτική τους διάθεση, κάτι το οποίο είχε επιβεβαιωθεί στο παρελθόν σε αντίστοιχες έρευνες.

Στους άνδρες ηλικίας 35-54 ετών οι σεξουαλικές επαφές έχουν αυξηθεί κατά 30% και στους άνδρες άνω των 54 ετών οι σεξουαλικές επαφές είναι εξίσου αυξημένες, σε ποσοστό 27%.

διαίτερη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, τον τελευταίο μήνα έχει δεκαπλασιαστεί, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, το ποσοστό των ανδρών που επισκέπτεται το Ινστιτούτο, με στόχο την αυξητική του πέους. Μάλιστα, οι άνδρες που αναζητούν αύξηση του μεγέθους του πέους τους είναι νέοι και υγιείς και δεν κρύβουν κάποιο βιολογικό νόσημα.

Όπως ανάφερε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology, με αφορμή το συνέδριο Congress of Human Sexuality and Reproduction (3-4 Νοεμβρίου, Αθήνα), η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί για τα εν λόγω ευρήματα είναι φαινομενολογική και αποδίδει τη στάση του σύγχρονου Έλληνα σε ψυχοκοινωνικά αίτια.

«Δύο είναι οι πιθανές λογικοφανείς ερμηνείες. Η πρώτη αφορά στην ορμή που κρύβουν και προκαλούν οι κοινωνικές εντάσεις, όπως π.χ. οι εκλογές, όπου η αναμέτρηση των αντιπάλων "ξυπνά" την πρωτόγονη φύση του άνδρα, κάνοντάς τον να θέλει να είναι αυτός ο νικητής, με κάθε μέσο και τρόπο. Η δεύτερη συνδέεται με την οικονομική και πολιτική ανασφάλεια, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, κλονίζοντας την κυρίαρχη θέση του Άνδρα/Αρσενικού στο κοινωνικό μοντέλο, γεμίζοντάς τον με ανασφάλειες σε όλους τους τομείς», εξηγεί ο Δρ Κωνσταντινίδης.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...