Γιατί να σου αρέσει το crossfit;

Γιατί να σου αρέσει το crossfit;

Ναι είναι μόδα, αλλά όπως φαίνεται …δεν περνάει και όποια μόδα δεν περνάει γίνεται συνήθεια και για πολλούς τρόπος ζωής. Γιατί όμως να ασχοληθεί κάποιος με το crossfit; Τι έχει να του προσφέρει περισσότερο από το γυμναστήριο ή μια απλή κυκλική προπόνηση;

Το crossfit είναι από τα πιο δυναμικά είδη γυμναστικής που κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς υποστηρικτές, που όπως λένε τους αρέσει επειδή μπορεί αν χρησιμοποιήσουν μέχρι και την τελευταία ρανίδα ενέργειας που μου έχει απομείνει.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι μετά την πολύ δύσκολη προπόνηση όλα τα άλλα στη καθημερινότητα τους φαίνονται ευκολότερα. Μερικοί σκέφτονται πολύ μπροστά και θέλουν να είναι δυνατότεροι στα 50 τους χρόνια.

Άλλοι το βλέπουν σαν μάθημα και μαθαίνουν μέσα από τις αποτυχίες τους. Η ομαδικότητα παίζει σοβαρό ρόλο επειδή όπως λένε «κοιτάζω δεξιά και αριστερά στο γυμναστήριο και βλέπω πολλούς να πιέζουν τα όρια τους όπως εγώ».

Και πολλοί καταλήγουν ότι, οποιαδήποτε άλλη μέθοδος προπόνησης φαίνεται εύκολη.

Τo CrossFit είναι είδος γυμναστικής που ξεκίνησε από την Αμερική. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επίσημα σε γυμναστήριο το 1995 και σταδιακά επεκτάθηκε σε περισσότερα γυμναστήρια σε όλο τον κόσμο, απέκτησε τη δική του ιστοσελίδα και έγινε γνωστό παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια έχει διαδοθεί και στην Ελλάδα όπου έχει βρει φανατικούς οπαδούς ιδιαίτερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το CrossFit είναι μια πολύ δυναμική και έντονη μορφή προπόνησης που συνδυάζει διαφορετικές μεθόδους γυμναστικής, όπως ενόργανη, άρση βαρών, sprint, τρέξιμο σε μεγάλες αποστάσεις, κωπηλασία και άλλες. Κύριος σκοπός του είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της υγείας του ασκούμενου και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ανάπτυξης των δέκα σωματικών δεξιοτήτων του ανθρώπου, δηλαδή της ακρίβειας, της ισορροπίας, του συντονισμού, της ευλυγισίας, της ευκαμψίας, του σθένους, της καρδιοαναπνευστικής αντοχής, της ταχύτητας, της ισχύος και της δύναμης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.