Μην απαρνείσαι τα ανοιχτά κολυμβητήρια τον χειμώνα!

Μην απαρνείσαι τα ανοιχτά κολυμβητήρια τον χειμώνα!

Μόλις πιάσουν τα πρώτα κρύα πολλοί εγκαταλείπουν τα ανοιχτά κολυμβητήρια φοβούμενοι μην …κρυώσουν! Άλλοι πάλι, ενώ το καλοκαίρι σκέφτονται να εντάξουν την κολύμβηση στο πρόγραμμα τους, με τις πρώτες ψύχρες το μετανιώνουν!!!

Η κολύμβηση είναι μια πλήρης και πολύ καλή προπόνηση που είναι καλό να την εντάξεις στο εβδομαδιαίο προπονητικό σου πρόγραμμα. Ίσως τα ανοιχτά κολυμβητήρια των δήμων να μην σου ελκύουν την όρεξη για προπόνηση, ωστόσο στη χώρα μας τα κλειστά είναι ελάχιστα, ενώ αυτά των γυμναστηρίων, σε όποια υπάρχουν, είναι μικρά.

Το ανοιχτό κολυμβητήριο είναι ένα πρόβλημα, θεωρητικά πάντα, για όσους δεν προπονούνται. Αντίθετα για τους κολυμβητές δεν αποτελεί πρόβλημα, εκτός ίσως από κάποιες φορές που ο υδράργυρος πέσει κάτω από το μηδέν!

Το νερό στα ανοιχτά κολυμβητήρια θερμαίνεται τον χειμώνα. Βασικά από τα πρώτα κρύα. Επομένως μέσα στο νερό δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν προσθέσεις και το ότι γυμνάζεσαι, επομένως η θερμοκρασία του σώματος σου ανεβαίνει σε επίπεδα πυρετού, τότε δεν πρόκειται να νιώσεις κρύο.

Η έξοδος από την πισίνα ίσως φαντάζει ως πρόβλημα για κάποιους, όμως δεν είναι. Ο λόγος είναι τα αεροπετάσματα που υψώνονται γύρω από κάθε ανοιχτό κολυμβητήριο με αποτέλεσμα να προκαλείται ένας θερμός μικροκαιρός, αφού κόβεται ο αέρας και παράλληλα το κρύο «σπάει» από την θερμοκρασία της πισίνας.

Με δυο λόγια, βγαίνοντας από την πισίνα, φοράς ένα μπουρνούζι αν κρυώνεις πολύ. Αν όχι δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού ο δρόμος για τα αποδυτήρια είναι πολύ σύντομος.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε τι κάνει στη όρεξη σου η προπόνηση μεγάλης έντασης
Τα οφέλη της υψηλής έντασης στην προπόνηση είναι λίγο πολύ γνωστά, όμως υπάρχει ένα ακόμα όφελος που έχει να κάνει με το πόσο τρως, δηλαδή με την όρεξη σου.