Χάκερ χτυπάνε αυτοκίνητα! Η Fiat – Chrysler ανακαλεί 1,4 εκ. οχήματα!

Χάκερ χτυπάνε αυτοκίνητα! Η Fiat – Chrysler ανακαλεί 1,4 εκ. οχήματα!

Ανακαλεί εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ η Fiat – Chrysler, μετά την αποκάλυψη ότι χάκερ μπορούν να εισβάλλουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος, ακόμα και εν κινήσει και να πάρουν τον έλεγχο του, με τον οδηγό να είναι ανήμπορος να αντιδράσει.

Η εταιρία προχώρησε στις ανακλήσεις οχημάτων όταν αποδείχθηκε ότι οι χάκερ δεν «χτυπάνε» μόνο υπολογιστές… «Χτυπάνε» και αυτοκίνητα! Συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες με το περιοδικό Wired αποκάλυψε το θέμα όταν δημοσίευσε άρθρο για μία ομάδα προγραμματιστών που κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο ενός Jeep Cherokee, την ώρα που ο οδηγός του βρισκόταν σε δρόμο του Μιζούρι.

Η ομάδα απέδειξε ότι κάποιος μπορεί να «εισβάλει» στο σύστημα ψυχαγωγίας του οχήματος και να αλλάξει λειτουργίες, από τον κλιματισμό και τα φρένα έως το ραδιόφωνο, με τον οδηγό ανήμπορο να αντιδράσει.

Για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο, η Fiat Chrysler ανακαλεί 1,4 εκατομμύρια οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ WIRED

ΠΗΓΕΣ: Wired.com, Euronews.com

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Δες πως μπορεί η νηστεία της Σαρακοστής μπορεί να σε παχύνει και όχι μόνο!
Αν πιστεύεις στη νηστεία είναι καλό να νηστέψεις αφού εκτός από ψυχική ηρεμία θα σου δώσει και την απαραίτητη αποτοξίνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Όμως νηστεία δεν σημαίνει ούτε να παχύνεις