Ανάκληση χιλιάδων VW και Audi Diesel στην Ελλάδα

Ανάκληση χιλιάδων VW και Audi Diesel στην Ελλάδα

Χιλιάδες ιδιοκτήτες VW και Audi Diesel στη χώρα μας, αναμένεται να κληθούν το επόμενο χρονικό διάστημα για αλλαγή του επίμαχου λογισμικού. Ήδη ανακοινώθηκε ο ακριβής αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και θα πρέπει να επισκεφθούν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία για αντικατάσταση του επίμαχου λογισμικού που προκάλεσε το μέγα παγκόσμιο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με αυτά που ανακοινώθηκαν συνολικά 9.119 ανέρχονται τα οχήματα Volkswagen και Audi στην Ελλάδα που διαθέτουν το πειραγμένο λογισμικό.

Πολλοί ιδιοκτήτες, κυρίως σε Γερμανία και Γαλλία, συμπληρώνουν φόρμες παραπόνων, λέγοντας ότι έχουν εξαπατηθεί από την εταιρεία. Η Volkswagen έχει ανακοινώσει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πηγαίνουν τα αυτοκίνητά τους για έλεγχο και τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

«Το ρίσκο είναι οικονομικό, αν θελήσω να το πουλήσω θα μπορέσω; Και αν δεν το πουλήσω θα μπορώ να χρησιμοποιήσω;» δήλωσε μια κάτοικος της γαλλικής πρωτεύουσας.
Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα είναι το ποιο θα είναι το πραγματικό κόστος του σκανδάλου για τη Volkswagen.

Οι Γερμανοί έχουν δηλώσει ότι έχουν ήδη 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τυχόν αποζημιώσεις. Οι ΗΠΑ απειλούν την εταιρεία με πρόστιμο 18 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, η Volkswagen θα ανακαλέσει περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς γερμανικών τραπεζών, το κόστος για την εταιρεία μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 47 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ:Euronews.com

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε πως η μαμά σου μπορεί να χαλάσει τη σχέση σου!
Οι άντρες έχουνε μια αδυναμία στη μάνα τους και δεν είναι κακό. Κάποιοι όμως δεν ξεκολλάνε από τη …φούστα της μάνας, ακόμα και όταν έχουν πατήσει τα «άντα».