Ισχύει ή όχι, η εκτυπωμένη σε απλό χαρτί, άδεια κυκλοφορίας, στο εξωτερικό;

Ισχύει ή όχι, η εκτυπωμένη σε απλό χαρτί, άδεια κυκλοφορίας, στο εξωτερικό;

Αγόρασες καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή μηχανή και προς μεγάλη σου έκπληξη, αντί για την γνωστή άδεια κυκλοφορίας πήρες από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών ένα εκτυπωμένο αντίγραφο αδείας σε απλό χαρτί, σφραγισμένο με την «στρογγυλη» της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μπορείς με αυτό να ταξιδέψεις εκτός συνόρων, έστω και μέχρι τη Βουλγαρία;

Πάει πολύς καιρός που το Υπουργείο Συγκοινωνιών παραδίδει τις νέες άδεις κυκλοφορίας οχημάτων σε απλό χαρτί, αφού δεν υπάρχουν χρήματα να αγοραστεί το ειδικό πράσινο χαρτί στο οποίο εκτυπώνονται οι άδειες.

Η απορία πολλών είναι μια και μοναδική. Ισχύει αυτό το χαρτί στο εξωτερικό, έστω για ένα ταξίδι στη Βουλγαρία, όπου πάνε πολλοί Έλληνες;

Το Activeman έψαξε και βρήκε την απάντηση:

Σύμφωνα με όσα μάθαμε από την ασφαλιστική εταιρία Insurance Market (επειδή τα τηλέφωνα της διεύθυνσης συγκοινωνιών δεν απαντούσαν) για το ταξίδι στο εξωτερικό το όχημα πρέπει να έχει πράσινη κάρτα και ασφάλεια που την εκδίδουν οι ασφαλιστικές με βάση την εκτυπωμένη σε απλό χαρτί άδεια κυκλοφορίας.
Το σίγουρο είναι ότι η άδεια κυκλοφορίας (αυτή η εκτυπωμένη σε απλό χαρτί) δεν θα σου ζητηθεί από κανέναν τελωνειακό ή αστυνομικό όργανο άλλης χώρας. Θα σου ζητηθούν φυσικά η πράσινη κάρτα η οποία εκδίδεται από την ασφαλιστική εταιρία, αφού το όχημα, αυτοκίνητο ή μηχανή είναι ασφαλισμένο!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...