Τελικά είμαστε οι …. «καλύτεροι» οδηγοί της Ευρώπης….

Τελικά είμαστε οι …. «καλύτεροι» οδηγοί της Ευρώπης….

Εμείς οι Ελληνάρες είμαστε οι καλύτεροι οδηγοί της Ευρώπης… και αυτό είναι βέβαιο… Τι ξέρουν οι άλλοι, θα λέει ο βιαστικός που θέλει να προπορεύεται για μερικά δευτερόλεπτα λες και αγωνίζεται στη F1; Η η κυρία που κανονίζει τα κουτσομπολιά της γειτονιάς εν… κινήσει…

Η εταιρία μετρήσεων Ipsos διεξήγαγε έρευνα σε 11 ευρωπαϊκές χώρες για τη συμπεριφορά των οδηγών, μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 7 Μαρτίου 2016. Σύμφωνα με το koolnews, το δείγμα ήταν 13.634 άνθρωποι, 1004 εκ των οποίων ήταν Έλληνες. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν από το ίδρυμα οδικής ασφάλειας «Vinci Autoroutes» και μας γεμίζουν περηφάνια, για ακόμη μία χρονιά.

Πάμε να δούμε τα πιο αξιοπρόσεκτα από τα ευρήματα λίγο πιο αναλυτικά:

-55% των οδηγών μιλούν στο κινητό

Ποια handsfree και ποια bluetooth τώρα ρε; Κλείνει ο Nikkei στο Τόκιο, να πούμε, κι έχω να σπρώξω κάτι μετοχούλες αλουμίνια που ‘χω από τα πρόπερσι. Ωπ, χτυπάει δεύτερη γραμμή... Ναι ρε μάνα, το πήρα το τάπερ με τα μακαρόνια. Ναι, θα έρθω την Κυριακή. Ναι, φοράω ζακέτα.

-34% στέλνουν sms ή e-mail

Αυτό που δεν γράφει η έρευνα είναι ότι στο άλλο χέρι κρατάνε φρέντο και τσιγάρο, ενώ οδηγούν κατευθύνοντας το τιμόνι με τους πήχεις.

-52% δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας

Τί είμαστε, τίποτα Τιτίκες; Με σφίγγει, δεν μπορώ. Άμα είναι να σου τύχει δεν τη γλιτώνεις, θα σου τύχει και με ζώνη...

-62% δεν τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας

Κοίτα τον, ρε, τον ηλίθιο που είναι αριστερή λωρίδα στην εθνική και πάει με 100. Ρε κωλόγερε, έρχεται γρήγορος από πίσω σου, ρε θα σε περάσω από πάνω λέμε! Κάνε άκρη! Άκρη! Τώρα!

-70% βρίζουν ή/και επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά προς άλλους οδηγούς

Τι είναι αυτές οι φλωριές, το υπόλοιπο 30% είναι μουγγοί; Θα σε κάνω, θα σου δείξω, θα σου ξηγήσω τ’ όνειρο, η κλασική κίνηση «τι θε ρε;» με το χέρι στον κεντρικό καθρέφτη κλπ. Το ρεπερτόριό μας είναι ανεξάντλητο.

-85% φοβούνται τη συμπεριφορά των άλλων οδηγών

Απίστευτο! Τι ‘ναι αυτά μωρέ, Έλληνες ν’ απαξιώνουν Έλληνες;

-66% θεωρεί τους άλλους οδηγούς ανεύθυνους

Μηχανισμοί άμυνας. Εθελοτυφλία. Πνευματική αυταπάτη. Γνωστά αυτά.

-7% διαβάζουν εφημερίδα ενόσω οδηγούν

Ψέματα. Δεν πωλούνται τόσες εφημερίδες. Μάλλον το FB timeline τους τσεκάρουν, από το κινητό.

-31% χρησιμοποιεί τη ΛΕΑ

Σιγά τώρα, βλέπεις κανα ασθενοφόρο ή κανά περιπολικό να ‘ρχεται; Κι εγώ στο κάτω-κάτω έκτακτη ανάγκη έχω τώρα, να παρακάμψω την κίνηση. Κορόιδο είμαι;

-26% έχει κοιμηθεί έστω και για λίγα δευτερόλεπτα στο τιμόνι...

...αλλά στην ίδια έρευνα το 80% των συμπατριωτών μας θεωρεί ότι πίνοντας έναν καφέ το πρόβλημα της κούρασης λύνεται ως δια μαγείας!

-Αποκορύφωμα: Αυτοβαθμολογούμαστε με 7.9/10, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα στους καλύτερους οδηγούς της Ευρώπης!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...