WRC: Επιστροφή του Ogier στην κορυφή..!!!!

WRC: Επιστροφή του Ogier στην κορυφή..!!!!

Του Χρήστου Κίτσου

Ράλι Γερμανίας και V.W. Motorsport και Sebastian Ogier, ανεβαίνουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας τον ένατο γύρο του Πρωταθλήματος WRC για το 2016. Ήταν η τρίτη νίκη του Γάλλου την φετινή χρονιά, αλλά και η τρίτη στους ασφάλτινους δρόμους της Γερμανίας.

Δεν ξεκίνησε καλά στο πρώτο σκέλος, πήρε την αρχηγία στο τέλος του δεύτερου και την κράτησε μέχρι το τέλος, κερδίζοντας και 7 ειδικές διαδρομές. Το βάθρο συμπλήρωσε η ομάδα της Hyundai με Dani Sordo και Thierry Neuville, στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, κάνοντας έναν πολύ πετυχημένο αγώνα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο νικητής Sebastian Ogier, μετά τον τερματισμό είπε '' 'Έπρεπε πραγματικά να πιέσω πολύ για να καταφέρω να νικήσω τα παιδιά που είναι πίσω μου '' Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα της Hyundai έχει κλείσει την ψαλίδα από την V.W. και θα υπάρξει επιτέλους συναγωνισμός.

Βέβαια όσες περισσότερες ομάδες το κάνουν ακόμη καλύτερα. Απόλυτα ανταγωνιστικοί οι οδηγοί της Hyundai Sordo και Neuville, ήταν γρήγοροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πάλεψαν για την νίκη μέχρι και την τελευταία ειδική. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ένας απογοητευμένος Adreas Mikkelsen με V.W. Polo R WRC, που όσο και να προσπάθησε δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα καλύτερο, στην τελευταία ειδική μάλιστα τερμάτισε με τα πίσω φρένα να έχουν πάρει φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση των κριτών για να την σβήσουν.

Ο έτερος οδηγός της ομάδας και διεκδικητής του τίτλου Jari Matti Latvala, ήταν πολύ άτυχος γιατί στην πρώτη κιόλας ειδική είχε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και εγκατέλειψε πολύ νωρίς. Ολοκληρώνοντας την πρώτη εξάδα της κατάταξης [ μόνο 6 αυτοκίνητα κατηγορίας WRC τερμάτισαν βρίσκουμε στην πέμπτη θέση τον Heyden Paddon με ένα ακόμη Hyundai i 20 WRC και στην έκτη έναν επίσης απογοητευμένο Mads Ostberg με Ford Fiesta RS WRC.

Στον αγώνα έγινε και ένα ατύχημα. Την δεύτερη μέρα, στην 10η ειδική Panzerplatte μήκους 40.80 χιλιόμετρα, το Citroen DS 3 WRC με πλήρωμα τους Stephane Leferbvre και Gabin Moreau κτύπησε στα πλαϊνά προστατευτικά [ τσιμεντένιοι ογκόλιθοι που τα χρησιμοποιούν για την πορεία των αρμάτων οι Γερμανοί ] και κυριολεκτικά διαλύθηκε. Η ειδική διεκόπη και ο αγώνας σταμάτησε. Το πλήρωμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκαν κατάγματα και εσωτερικά τραύματα.

Υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι οι τραυματισμοί τους δεν είναι απειλητικοί για τις ζωές τους. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Lefebrve, το 2014 στον συγκεκριμένο αγώνα είχε τερματίσει στην 10η θέση κερδίζοντας και την κατηγορία Junior WRC Citroen DS 3 R3. Στην κατηγορία WRC 2 υπήρξε ολική επικράτηση της ομάδας της Skoda Motrsport.

Τις δυο πρώτες θέσεις του βάθρου κατέλαβαν τα πληρώματα της επίσημης ομάδας, Lappi - Ferm και Kopecky - Dresler, ενώ την τρίτη το τοπικό πλήρωμα Kremer - Winklhofer. Στον αγώνα συμμετείχε και ο συμπατριώτης μας Ιορδάνης Σερντερίδης με το δικό του που τερμάτισε στην 37η θέση της γενικής κατάταξης και στην 14η της κατηγορίας WRC 2. Επόμενος αγώνας στις 29 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου στην Γαλλία με το Γύρο Κορσικής.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Ogier - Ingrassia V.W. Polo R WRC
2. Sordo - Marti Hyundai i 20 WRC
3. Neuville - Gilsoul Hyundai i 20 WRC
4. Mikkelsen - Jaeger V.W. Polo R WRC
5. Paddon - Kennard Hyundai i 20 WRC
6. Ostberg - Floene Ford Fiesta RS WRC
7. Lappi - Ferm Skoda Fabia R 5 WRC 2
8. Tidemand - Andersson Skoda Fabia R 5 WRC 2
9. Kopecky - Dresler Skoda Fabia R 5 WRC 2
10. Kremer - Winklhofer Skoda Fabia R 5 WRC 2

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...