Απόλαυσε το σαββατοκύριακο το μοναδικό 49ο Ράλι Δ.Ε.Θ.

Απόλαυσε το σαββατοκύριακο το μοναδικό 49ο Ράλι Δ.Ε.Θ.

Γράφει ο Χρήστος Κίτσος

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα πραγματοποιηθεί ο 6ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι. Το 49ο ράλι Δ.Ε.Θ. , ο αγώνας που όλο τον χρόνο περιμένουν οι αγωνιζόμενοι να τρέξουν.

Από τους καλύτερους αγώνες, μαζί με το ράλι Ακρόπολις, στην Ελλάδα. Με ειδικές που θα τις ζήλευαν ακόμη και στο ERC, (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι). Η οργάνωση φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, σε επικοινωνία, σε διαφήμιση του αγώνα και στο γενικό στήσιμο του.

Πολύ καλή η επιλογή του γυάλινου περιπτέρου στην Νέα παραλία, απέναντι από τον ιερό ναό Κυρίλλου και Μεθόδιου, για την ενημέρωση του κόσμου για τον αγώνα, μια πρωτοποριακή κίνηση. Και αν, που όλοι το ελπίζουμε και ο αγώνας διεξαχθεί στα στάνταρ που περιμένουμε τότε θα είναι ολοκληρωτικά μια τέλεια διοργάνωση, ένας τέλειος αγώνας που χρόνια είχε να γίνει.

Και όλα αυτά κόντρα των καιρών που περνάμε [ οικονομικά ] και στην απόφαση της ΟΜΑΕ ο αγώνας να μετράει μόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και όχι στο Β.Ελλάδος. Να σημειώσουμε ότι αυτό γίνεται πρώτη φορά από τότε που έγινε το πρώτο ράλι Δ.Ε.Θ. το 1968. Παρόλα αυτά κατόρθωσε και έχει 36 συμμετοχές, με τα δυο Skoda Fabia R 5 (Τσολακίδης και Τζαμπάζης) να κλέβουν την παράσταση. Ο αγώνας έχει 6 ειδικές διαδρομές μήκους 81.29 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το Σάββατο θα γίνουν οι δυο πρώτες το Λιβάδι - Πετροκέρασα 19.70 km και η Άγιος Πρόδρομος 13.22 km.

Την Κυριακή ο αγώνας ξεκινάει με την ειδική Παλαιόκαστρο 8.00 km μετά θα γίνει η ειδική του Τσουκαλά 16.53 km δυο φορές και ο αγώνας τελειώνει με την ειδική Λιβάδι 7.31 km.

O τερματισμός θα γίνει στην Νότια πύλη της έκθεσης στις 14.22 το μεσημέρι. Ραντεβού στο βουνό και εύχομαι να απολαύσουμε έναν πολύ καλό αγώνα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...