Το άδοξο τέλος του θεατή και του 49ου Ράλι ΔΕΘ

Το άδοξο τέλος του θεατή και του 49ου Ράλι ΔΕΘ

Ήταν ένα τέταρτο πριν τις 10 το πρωί στην παλιά επαρχιακή οδό Πολυκάστρου – Πολυγύρου. Όλα προμήνυαν μια πολύ όμορφη μέρα και μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όταν ξαφνικά συνέβη το μοιραίο, που έδωσε τέλος στη ζωή ενός ανθρώπου και του 49ου Ράλι ΔΕΘ.

Όλα συνέβησαν σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της συγκεκριμένης ειδικής διαδρομής όταν το αγωνιστικό, με τους Φιλιππίδη – Μαχαίρα, έκανε έξοδο στη τρίτη ειδική διαδρομή με αποτέλεσμα να βγει από τον δρόμο και να παρασύρει θανάσιμα τον άτυχο θεατή. Το πιο τραγικό είναι ότι το γεγονός ότι ο νεκρός Μιχάλης Τεξακαλίδης ήταν παλιός οδηγός σε αγώνες αυτοκινήτου.

Το δυστύχημα σημάδεψε το 49ο Ράλι ΔΕΘ και κατά πολλούς έφερε στο φως την επικινδυνότητα των αγώνων, είναι όμως έτσι;

Τα μηχανοκίνητα σπορ έχουν επικινδυνότητα, από τα παγκόσμια F1, MotoGP, WRC, μέχρι και τα τοπικά πρωταθλήματα και αγώνες όλων των χωρών, όπως ήταν και το 49ο Ράλι ΔΕΘ. Έχουν επικινδυνότητα κυρίως για τους οδηγούς που αγωνίζονται για την πρωτιά, αλλά και για τους θεατές που παρακολουθούν. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και σε αγώνα F1, όπου το περιβάλλον είναι απολύτως ελεγχόμενο, θεατές έχουν χάσει τη ζωή τους. Πόσο μάλλον σε έναν αγώνα ράλι, όπου διεξάγεται σε δημόσιους δρόμους και δεν μπορεί να ελεγχθεί πλήρως από καμία διοργανωτική επιτροπή ανά τω κόσμο!

Ο άτυχος άντρας, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, βρισκόταν στην εξωτερική πλευρά της στροφής, ένα σημείο επικίνδυνο, για τους θεατές. Ο θεατής βρισκόταν στο εξωτερικό μέρος της στροφής, το οποίο είναι και το πλέον επικίνδυνο και σε χαμηλότερο επίπεδο από τον δρόμο, δήλωσε σύμφωνα με τη Voria ο πρόεδρος του Αγωνιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Σταύρος Μαράτος που τόνισε ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ράλι ΔΕΘ έχει γίνει εκτεταμένη ενημέρωση για τα σημεία που είναι ασφαλή για την παρακολούθηση των αγώνων.

Από την εκτροπή τραυματίστηκαν και οι αγωνιζόμενοι με τον συνοδηγό Λεωνίδα Μαχαίρα, να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ συλληφθεί για την τυπική διαδικασία ο οδηγός Γιώργος Φιλιππίδης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...