Μ. Βρετανία: Δορυφόροι θα …σου κόβουν ταχύτητα… όταν τρέχεις!!!

Μ. Βρετανία: Δορυφόροι θα …σου κόβουν ταχύτητα… όταν τρέχεις!!!

Του Χρήστου Κίτσου

Στην Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν περίπου 6000 κάμερες καταγραφής παραβιάσεων του ορίου ταχύτητας, οι οποίες αυξάνουν τον προυπολογισμό του κράτους κατά σχεδόν 103 εκατ. ευρώ.

Υπάρχει όμως πιθανότητα όλες αυτές οι κάμερες να κηρυχθούν παράνομες.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, χιλιάδες οδηγοί θα έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν πίσω τα χρήματα από τις κλήσεις και να διαγραφούν οι ποινές στο Point system.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη, καθώς η τοποθέτηση αυτών των καμερών, δεν έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο, όπως ορίζει ο νόμος.

Υπάρχουν όμως και «άσχημα νέα». Η πρόθεση του κράτους να επιβάλει τη χρήση περιοριστή ταχύτητας με την ελπίδα να μειωθούν τα ατυχήματα και η ρύπανση του περιβάλλοντος.

Δορυφόροι θα ανιχνεύουν τα οχήματα και θα μειώνουν αυτόματα την ταχύτητα, ανάλογα με το όριο κάθε δρόμου.

Το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοια τεχνολογία χρειάζεται τουλάχιστον είκοσι χρόνια για να εφαρμοστεί πλήρως. Φαντάζεστε το χάος που θα επικρατήσει στους δρόμους, όταν ορισμένα οχήματα είναι εφοδιασμένα με αυτήν την τεχνολογία και κάποια άλλα όχι!

Μην ξεχνάμε και το σύνδρομο του βαριεστημένου οδηγού. Όσοι παρατηρούν τους φορτηγατζήδες να πηγαίνουν σταθερά με 90 χλμ/ώρα καταλαβαίνουν τι θέλω να πω. Και όλους τους υπόλοιπους να σχηματίζουν ουρά από πίσω τους.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...