Μάθε που εφευρέθηκαν και πως εξελίχθηκαν τα τετρακίνητα

Μάθε που εφευρέθηκαν και πως εξελίχθηκαν τα τετρακίνητα

Του Χρήστου Κίτσου

Η τετρακίνηση επινοήθηκε και κατασκευάστηκε στην Μ.Βρετανία το 1893 για την κατασκευή ενός ατμοκίνητου τρακτέρ, με 3 διαφορικά και τετραδιεύθυνση.
Τον 20ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1900, ο Φέρντιναντ Πόρσε, κατασκεύασε το Lohner - Porsche, που ήταν και υβριδικό παρακαλώ, που ο κάθε τροχός του έπαιρνε κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το 1903 δυο αδέλφια από την Ολλανδία [ Άμστερνταμ ] οι Γιάκομπους και Χέντρικ Σπάικερ, κατασκεύασαν το πρώτο τετρακίνητο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Μάλιστα ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο με 6 κύλινδρο κινητήρα.

Στα επόμενα χρόνια πολλές εταιρείες παρουσίασαν τετρακίνητα αυτοκίνητα, όπως η Daimler Benz και η Twyford. Αλλά η τετρακίνηση αναγνωρίστηκε και καθιερώθηκε κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με τις πολύ καλές δυνατότητες εκτός δρόμου, που πρόσφεραν τα Willys της Jeep και με τα Typ 87, 98 και 166, που ήταν τετρακίνητα βασισμένα στον σκαραβαίο της V.W. Μετά τον πόλεμο η Land Rover πήρε την σκυτάλη με το Series I, που έγινε το πρώτο ελαφρύ αγροτικό όχημα. Από εκεί και μετά έμελλε να εφευρεθεί η μόνιμη τετρακίνηση.

Και η πρώτη εμφάνιση έγινε σε αγώνα της Formula 1. Στις 8 Ιουλίου του 1961 στην πίστα του Silverstoone στο Grand Prix της Αγγλίας, ένα μονοθέσιο της εταιρείας Ferguson Research, το Ferguson P99, έκανε το ντεμπούτο του και έγινε το πρώτο και μοναδικό τετρακίνητο μονοθέσιο της Formula 1 που κέρδισε αγώνα.

Στο Ούλτον Πάρκ, έναν αγώνα που διεξήχθη υπό βροχή λίγες μέρες μετά, ο Στέρλινγκ Μός με το Ρ99, κέρδισε τον αγώνα, αφού πρώτα έριξε γύρο σε όλους τους αντιπάλους του, πλην του Τζακ Μπράμπαμ που τερμάτισε δεύτερος. Όπως ήταν φυσικό μετά την μεγάλη αυτή επιτυχία, το σύστημα τετρακίνησης πέρασε και στα αυτοκίνητα του εμπορίου.

Η εταιρεία Jensen, το μετέφερε σε ένα σπορ αυτοκίνητο δρόμου το Jensen FF, που παρήχθη σε 320 αντίτυπα από το 1966 έως το 1971. Και έπρεπε να έρθει το 1980 που η Audi εξέλιξε αυτή την τετρακίνηση, παρουσιάζοντας την στους αγώνες πάλι με το Audi Quattro A 1 Group 4 το 1982.

Με την τεράστια επιτυχία που είχε στους αγώνες του WRC '' ακόμη και μια μαϊμού μπορεί να κερδίσει με αυτό το αυτοκίνητο '' είχε δηλώσει τότε ο Βάλτερ Ρέρλ '' το Audi Quattro έγινε το αυτοκίνητο στο οποίο οφείλεται περισσότερο από κάθε άλλο η εξάπλωση της τετρακίνησης. Σε αγωνιστικά, σπορ, οικογενειακά, SUV αυτοκίνητα, όπου η τετρακίνηση προσφέρει τα προτερήματα της πρόσφυσης και της ασφάλειας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...