Ο αγώνας που απέδειξε ότι ο χρόνος των αγώνων F1 πρέπει να …μικρύνει

Ο αγώνας που απέδειξε ότι ο χρόνος των αγώνων F1 πρέπει να …μικρύνει

Ο J. Batton το είχε είπε ξεκάθαρα, συντομεύστε τους αγώνες για να μας βλέπουν! Και δεν είχε άδικο αν κρίνουμε από τον αγώνα της Βραζιλίας που εκτός από τους δεκάδες γύρους που έπρεπε να διανύσουν οι πιλότοι, είχε και τον κακό καιρό!

Ήταν ο πιο επεισοδιακός αγώνας της χρονιάς ο οποίος διήρκεσε συνολικά 3 ώρες και 2 λεπτά, επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Batton, αφού όσο καλή θέληση να είχε κάποιος να τον παρακολουθήσει …θα τον είχε πάρει ο ύπνος, βλέποντας το αυτοκίνητο ασφαλείας να πρωτοπορεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα!

Στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας, ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε, αλλά πλέον θέλει ένα «θαύμα» στην τελευταία κούρσα στο Αμπού Ντάμπι, αλλιώς ο Νίκο Ρόσμπεργκ που τερμάτισε δεύτερος, θα πανηγυρίσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

Αποθέωση για τον Φελίπε Μάσα από τους συμπατριώτες του, στο τελευταίο Grand Prix Βραζιλίας στην καριέρα του καθώς εγκαταλείπει το τιμόνι στο τέλος της σεζόν.

Ο αγωνας ήταν επεισοδιακός εξαιτίας της βροχής, που οδήγησε σε τέσσερεις εγκαταλείψεις με ατυχήματα, που ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα, και δύο διακοπές με κόκκινη σημαία, καθώς η πίστα έμοιαζε με λίμνη σε πολλά σημεία της.

Μετά τις δύο κόκκινες σημαίες ο αγώνας εκκίνησε εκ νέου στον 28ο γύρο και οι οδηγοί μπόρεσαν να τον ολοκληρώσουν με τον Χάμιλτον να μειώνει ακόμη περισσότερο την διαφορά από τον ομόσταβλο του στην Mercedes Ρόσμπεργκ, με 367 ο Γερμανός και 355 ο Άγγλος, αλλά στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο τελευταίος θα μπορέσει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου, αρκεί να τερματίσει 3ος!.

Η διαφορά θα μπορούσε να είναι μικρότερη ανάμεσα στους δύο, αν η Red Bull δεν είχε κάκιστη στρατηγική με τα ελαστικά και βγάζοντας τον Φερστάπεν για αλλαγή, ενώ είχε καταφέρει να προσπεράσει τον Γερμανό πιλότο με έξοχη οδηγική αφού μπόρεσε να κρατήσει το αμάξι ακόμη και όταν του γλίστρησε στην βροχή, υποχρεώνοντας τον Ολλανδό πιλότο να κάνει μια εντυπωσιακή αντεπίθεση, κυνηγώντας το βάθρο κάτι που κατάφερε.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...