Πόσο μάγκας είσαι για να drift-αρεις; (Video) [VIDEO]

Πόσο μάγκας είσαι για να drift-αρεις; (Video) [VIDEO]

Ας μην γελιόμαστε, στους περισσότερους αρέσει να drift-αρει λιγουλάκι το αυτοκίνητο τους κυρίως στην …εκκίνηση στα φανάρια, όταν ανάβει το πράσινο και αισθάνεσαι …κάπως σα να παίρνεις εκκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Life on kart: Μάθε πως προπονούνται οι οδηγοί κάρτ! (Video)

Όμως αυτό δεν είναι drift και φυσικά το Activeman δεν προτείνει σε κανέναν να drift-αρει σε δημόσιο δρόμο. Όσο για το αυτοκίνητο, δικό σου είναι το κάνεις ότι θέλεις, ακόμα και να λιώσεις τα λάστιχα σου, αλλά αν θέλεις να το γουστάρεις τότε προτιμότερο είναι ο ελεγχόμενος χώρος, όπως είναι η πίστα κάρτ, το Drive Park του Νέου Ρυσίου στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε το Activeman.gr και είδε μερικά drift-αρισματα.

Όσο για το drift, είναι η τεχνική οδήγησης στην οποία ο οδηγός εσκεμμένα γλιστράει το πίσω μέρος του αυτοκίνητου στις στροφές, διατηρώντας τον έλεγχο του οχήματος και υψηλή ταχύτητα εξόδου και αυτό είναι που σου δίνει μια άλλη αίσθηση.

Βέβαια το drift είναι μια κατηγορία των αγώνων του αυτοκινήτου και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα. Όμως εσύ αν δεν θέλεις να γίνεις αθλητής του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μπορείς πολύ απλά να drift-αρεις και να χαρείς μερικές στιγμές αδρεναλίνης.

Για να το κάνεις θα πρέπει η πίσω γωνία γλιστρήματος να είναι μεγαλύτερη από την μπροστά πριν την κορυφή της στροφής (apex) και οι μπροστινοί τροχοί να σημαδεύουν αντίθετα από την κατεύθυνση της στροφής (opposite lock) και όλα αυτά με τον οδηγό να έχει τον πλήρη έλεγχο των παραπάνω. Για να το κάνεις αυτό προτού μπεις μέσα στη στροφή άφησε το πόδι σου από το φρένο, και άρχισε να στρίβεις. Θα πρέπει να ισορροπήσεις το γκάζι και το τιμόνι προκειμένου να κρατήσεις το αυτοκίνητο στα πλάγια έτσι ώστε να συνεχιστεί το drifting.

Σε περίπτωση που δώσεις πολύ μεγαλύτερη δύναμη στον πίσω άξονα, μην προσπαθήσεις να το διορθώσεις παίρνοντας το πόδι σου από το γκάζι. Αυτό θα κάνει το αυτοκίνητο σου να συμπεριφερθεί υπερβολικά βίαια, διαταράσσοντας την ισορροπία του αυτοκινήτου, κάνοντας το αυτοκίνητο να κάνει ένα μεγαλοπρεπέστατο τετ-α-κε με ένα σύννεφο καπνού να σε κυκλώνει.

Για να κάνεις το drift ακόμη πιο εντυπωσιακό, μπορείς να συνεχίσεις το drifting ενώ έχεις βγει από την στροφή παίζοντας με το γκάζι και το τιμόνι. Μην το παρακάνεις όμως μιας και το τετ-α-κε …καραδοκεί ανά πάσα στιγμή.

Δες λοιπόν πως drift-αρουν δύο οδηγοί στο Drive Park του Νέου Ρυσίου« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...