Η μεγαλειώδης νίκη Bottas και το mood τίτλου του Vettel

Η μεγαλειώδης νίκη Bottas και το mood τίτλου του Vettel

Ο Bottas μπορεί να έκανε έναν μεγαλειώδη αγώνα και να κράτησε τον Vettel έξω από τη θέση του βάθρου, όμως ο Γερμανός της Ferrari απέδειξε στο gp της Ρωσίας ότι βρίσκεται πλέον σε mood τίτλου και δύσκολα κάποιος θα τον σταματήσει.

Διάβασε ακομα: Πόσο μάγκας είσαι για να drift-αρεις; (Video) 

Ο πιλότος της Mercedes πραγματοποίησε μία εξαιρετική εκκίνηση περνώντας μπροστά και όπως συνήθως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην F1 αυτός που μπαίνει μπροστά βγαίνει και πρώτος. Ο Vettel με τη σειρά του προσπάθησε αλλά δεν ρίσκαρε αρκούμενος στη δεύτερη θέση που του έδωσε τους πόντους να μεγαλώσει τη διαφορά του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η τακτική αυτή του Vettel και της ομάδας του, της Ferrari δείχνει τη μεγάλη αλλαγή που συντελέστηκε στη Σκουτερία. Σωστή και μετρημένη τακτική που κλείδωσε τη δεύτερη θέση και τους πολύτιμους βαθμούς. Αν και είναι ακόμα νωρίς για προβλέψεις, όπως φαίνεται όμως ο Vettel και η ομάδα του έχουν μπει σε mood τίτλου χωρίς να έχουν διάθεση να χάσουν ούτε ένα πολύτιμο βαθμό.

Ο Bottas πραγματοποίησε στη Ρωσία την πρώτη του νίκη στην F1 με μονοθέσιο της Mercedes αφήνοντας πίσω τα δύο μονοθέσια της Ferrari και με υποδειγματική οδήγηση κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Ακόμα και στο τελείωμα που ο Vettel προσπάθησε να τον απειλήσει, διατήρησε την πρωτιά και τελικά ήταν ο μεγάλος νικητής στην Ρωσία.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Kimi Raikkonen που έκανε μοναχικό αγώνα, ενώ απογοητευτική ήταν η εμφάνιση του Lewis Hamilton που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρωτοπόρων, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τέταρτη θέση, 36,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή!

Σε ρηχά νερά και η Red Bull με τον Max Verstappen να τερματίζει στην πέμπτη θέση, 60,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, ενώ ο Daniel Ricciardo εγκατέλειψε μόλις στον έκτο γύρο από πρόβλημα στα πίσω φρένα.

Το επόμενο gp είναι στη Βαρκελώνη 12-14 Μαΐου.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...