Ένας αγώνας F1 που θύμισε …MotoGP, με νικητή τον Hamilton!

Ένας αγώνας F1 που θύμισε …MotoGP, με νικητή τον Hamilton!

Καιρό είχαμε να δούμε τόσο ενδιαφέροντα αγώνα στη F1. Το gp του Silverstone θύμισε κάτι από τα παλιά και είχε την ένταση που έχει ένας αγώνας Moto GP.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η ζωή του Frank Williams σε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ του BBC (Video)

Προσπεράσεις, ένταση, απρόοπτα και με πιλότους που πραγματικά τα έδιναν όλα για τη νίκη χωρίς να διστάσουν δύσκολες προσπεράσεις. Ήταν πράγματι ένα αγώνας που στους 52 γύρους του δεν άφησε κανέναν θεατή να χαλαρώσεις.

Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του για τέταρτη φορά, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά του από τον Vettel σε έναν βαθμό.

Από την άλλη ο Γερμανός της Ferrari αν και πάλεψε στάθηκε άτυχος με το μπροστινό αριστερό ελαστικό του να τον προδίδει στο τελευταίο γύρο, χάνοντας έτσι τέσσερις θέσεις. Το εμπρός αριστερό ελαστικό διαλύθηκε και έτσι αναγκάστηκε να μπει στα pits για να μπορέσει να τερματίσει.

Ο Hamilton ξεκίνησε από την πρώτη θέση και χωρίς να αντιμετωπίσει καμία απολύτως δυσκολία, ακόμα και πίεση από τους αντιπάλους του ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία. Δεύτερος τερμάτισε ο Bottas που άρπαξε την ευκαιρία μόλις δύο γύρους πριν επίσης άτυχο Kimi Raikkonen αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν δεύτερος.

Ο Raikkonen αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με τον Vettel και αναγκάστηκε να μπει στα πιτς για αλλαγή!

Έτσι η Mercedes έκανε το 1-2 και ξέφυγε στη βαθμολογία των κατασκευαστών από την Ferrari.

Το βάθρο συμπλήρωσε τελικά ο Raikkonen παρά το χάσιμο χρόνο στον προτελευταίο γύρο σώζοντας... κάπως την εμφάνιση της ιταλικής ομάδας. Και αυτό διότι ο Vettel με την δεύτερη Ferrari κατάφερε να Τα ελαστικά έπαιξαν το ρόλο τους στους δύο τελευταίους γύρους τερματίσει στην 7η θέση καθώς δύο γύρους πριν τον τερματισμό

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Verstappen με Red Bull ενώ ο δεύτερος πιλότος της ομάδας, Daniel Ricciardo ακολούθησε στην 5η θέση έχοντας εκκινήσει από την 19η! Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Hulkenberg, Vettel, Ocon Perez και Massa.

O αγώνας της Βρετανίας αποδείχτηκε συγκλονιστικός και ιδίως στο τελείωμά του, με όλα τα παραπάνω . Τα αποτελέσματα ήταν τέτοια που έφεραν σημαντικές αλλαγές στην βαθμολογία και δείχνουν να αλλάζουν τις ισορροπίες κυρίως στην κατάταξη.

Επόμενος αγώνας 30 Ιουλίου στην Ουγγαρία

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...